1e speelronde Jeugdclubcompetitie

2 weken geleden kregen we van de KNSB te horen dat we een vrijplaats hebben gekregen voor de JCC (Jeugdclubcompetitie) in Amersfoort.

Je weet vast nog wel dat we vorig jaar Nederlands Kampioen werden in de Meesterklasse D (Stefan Beukema, Lars Vereggen, Hans Vandersmissen en Ben Tuerlinckx).

Voor deze editie hebben we maar liefst 8 spelers op de lijst staan. Stefan Beukema, Eva Baekelant, Rein Verstraeten, Lars Vereggen, Peter Gerlagh, Joris Gerlagh, Maarten de Vleeschauwer en Ben Tuerlinckx. Mahsa Bitalzadeh wordt hier nog aan toegevoegd.

Er worden 8 rondes gespeeld, verdeeld over 4 zaterdagen. Vandaag was het tijd voor ronde 1 en 2. De spelers die het vandaag moesten gaan doen waren achtereenvolgens; Stefan Beukema, Lars Vereggen, Maarten de Vleeschauwer en Joris Gerlagh.

De eerste tegenstander was SV Santpoort. Maarten speelde een hele goede partij en dat resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong. Bij Stefan zag het er allemaal goed uit en Joris stond gelijkwaardig. Lars speelde een moeilijke partij tegen Bas Haver. Na een stukoffer, wat niet echt goed doorsloeg kwam Lars in een verloren stelling te staan.

Stefan zette zijn goede spel door en kon in het eindspel promoveren. Zijn tegenstander gaf direct op. Vervolgens won Joris op een prachtige manier een stuk en daarmee de partij. Een 3-0 voorsprong was het resultaat. Het wachten was op Lars. In een volkomen verloren stelling wist Lars toch nog een halfje uit het vuur te slepen door zijn tegenstander eeuwig schaak te geven. Met 3,5 uit 4 een heerlijk begin!

Na wat gegeten en ontspannen te hebben begon ronde 2 om 14.30 uur. De tegenstander was VAS uit Amsterdam. Dit team had haar 1e ronde met 4-0 gewonnen. Alle spelers dus even op scherp gezet!

Joris was al heel snel klaar. Uit de opening won hij na 6 zetten een stuk (loper) en toen ging ook nog de mobiele telefoon van zijn tegenstander af. Volgens de regels een reglementaire overwinning. We hadden wel te doen met de tegenstander van Joris. De tranen stonden in zijn ogen. Maar ja, dat is ook topsport.

Op bord 3 liet Maarten wederom geen spaan heel van zijn tegenstander. Positioneel speelde Maarten ijzersterk en dat resulteerde uiteindelijk in een prachtige mataanval.

Stefan liet vervolgens het 3e punt aantekenen door superieur het eindspel te spelen. Met een pion meer dreef hij zijn tegenstander tot wanhoop en deze kon niets anders doen dan opgeven.

Lars speelde deze pot ook ijzersterk en stond positioneel heel erg lekker. Zijn tegenstander had weinig ruimte en geen kans gekregen om zijn stukken goed te ontwikkelen. Na een mooi stukoffer van Lars zette hij vervolgens een penning op de dame van zijn tegenstander. Deze geloofde het wel, waarmee we een prachtige 4-0 overwinning in de wacht sleepten.

Met 7,5 uit 8 een (bijna) perfecte dag! De stand is bij het schrijven van dit korte verslagje nog niet bekend.

De 2e speeldag (ronde 3 en 4) vindt plaats op zaterdag 10 oktober. Wordt vervolgd………

Groetjes van een trotse teamleider!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.