3e speeldag JCC

Afgelopen zaterdag was alweer de derde speeldag van de JCC. Dit keer hoefden alleen de teams in de Meesterklasse A en C in actie te komen. De dag zat wederom vol spanning.
Opvallend detail: al onze spelers kwamen tot scoren vandaag, maar geen van onze spelers haalde een 2/2. Dat geeft aan hoe klein de krachtsverschillen waren…

Meesterklasse A
STB A1 herstelde zich prima van een matige vorige speeldag. Door 2 overwinningen steeg het team naar de tweede plaats in de rangschikking. Achter het ongenaakbare Oud Zuylen Utrecht.
De eerste match tegen Spijkenisse wonnen Stefan, Max en Erwin en verloor alleen Jasper door een misser in goede stelling. De tweede match tegen ASV waren de rollen omgedraaid: Stefan, Max en Erwin moesten berusten in remise. En hier was juist Jasper de matchwinner.

STB A2 knokte zich naar een knap gelijkspel tegen Leiderdorp. Siem boekte een knappe overwinning aan bord 1 en Juliette scoorde als invalster een nuttig punt aan het vierde bord.
Daarna volgde opnieuw een spannend duel tegen het op papier veel sterkere Sliedrecht. Lang hing er een stuntje in de lucht. Juliette had goede kansen, maar gaf het met één fout uit handen. Fleur stond snel moeilijk, maar verdedigde zich taai en behaalde een fraaie remise. Siem en Alexander beschikten lang over goede stellingen. Vooral Alexander leek winstkansen te hebben. In hoge tijdnood ging het mis voor Siem. Daarna gaf Alexander zijn partij remise. Een eervolle nederlaag voor het team.

Meesterklasse C
STB C1 speelde tegen koploper De Toren Arnhem een rechtstreeks duel om de eerste plaats. Er stond al snel een 0,5-1,5 achterstand op het bord door een nederlaag van Igor en een remise voor Ilja. Maar met kansrijke stellingen voor Daria en Charlie gloorde er hoop. Daria won inderdaad, maar bij Charlie ging het mis toen hij probeerde te rokeren. Hij was even vergeten dat hij al met de toren had gespeeld, moest nu dus een andere koningszet doen, verloor materiaal en even later de partij. Een ongelukkige 1,5-2,5 nederlaag voor het team. En de kampioenskansen weg.
Tegen Klim Op ging het team op zoek naar eerherstel. Dat kwam er ten dele. Charlie en Igor zorgden met hun overwinning voor een 2-2 gelijkspel.

Finaledag
Op zaterdag 10 december is de laatste speeldag van deze competitie. Dan zullen de definitieve beslissingen vallen. A1 zal proberen het zilver veilig te stellen. A2 moet nog één keer vol aan de bak om genoeg matchpunten te halen voor handhaving in de Meesterklasse A.
Ook het C team zal nog één keer alles uit de kast moeten halen om alsnog het podium te bereiken. Het kan nog, maar dan moet er wel twee keer gewonnen worden.
Ook de D teams komen de finaledag weer in actie. D1 mag in een rechtstreeks duel met De Toren Arnhem gaan strijden om het kampioenschap. En D2 zal willen proberen zich weer in de top-10 te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.