Het EK…Het is bijna zo ver!

ek-jeugd-chess
Er komen spannende dagen aan voor Daria, Daniel, Igor en Janne! Nog heel even, en dan vertrekken ze naar Kroatie, om er het EK te spelen. Van 20 september tot en met 1 oktober verblijven de spelers in Porec, waar ze het toernooi zullen spelen in het Žatika Sport Centre, een enorm sportcomplex, ooit speciaal gebouwd om er een Wereld Kampioenschap Handbal te kunnen huisvesten.

Natuurlijk gaan we proberen zo veel mogelijk te volgen van de STB-ers die daar spelen. Dit kan op verschillende manieren.

Om te beginnen is er natuurlijk de toernooisite, waar ook nu al veel informatie staat die leuk is om eens te bekijken.

Verder is er van de Nederlandse delegatie, waarvan Janne deel uitmaakt, een BLOG.
Over Janne zelf is ook een BLOG te volgen, over hoe zij het toernooi beleeft.

Of de Belgische delegatie ook weer een blog heeft is op dit moment nog niet bekend, maar zodra hierover iets duidelijk is zullen we ook de link naar dit blog hier plaatsen.
Update 17/9: Jawel, de Belgen konden niet achterblijven en zijn nu ook via een blog te bewonderen, te vinden achter deze link.

Ook nog wel handig om te weten is natuurlijk wie er in welke categorie meespeelt. Hier een overzichtje:
EK: Daria (girls u12), Daniel (u10), Igor (u10) en Janne (girls u10)

Ter voorbereiding worden verschillende dingen gedaan. Zo is Janne actief aan het trainen, en speelde de JCC nog even mee (zie vorige stukje).
Daria, Igor en Daniel speelden mee aan het Memorial Tonoli in Anderlecht, het Belgisch Rapid Kampioenschap.
Mét succes: Igor werd Belgisch kampioen in de categorie -1500 en kreeg een mooie beker, Daria werd gedeeld 1e in de categorie -1700 en kwam slechts 1 scheidingspuntje tekort. Daniel werd 28ste in het totaalveld, met 5,5 punten.

Nog twee dingen: als je vast een indruk wilt krijgen van de plaats waar het EK gespeeld gaat worden is dit FILMPJE misschien aardig om te bekijken.
En tot slot natuurlijk nog dit…
Heel erg veel plezier en succes Daria, Janne, Igor en Daniel! Geniet van het schaken, geniet van de ervaring en maak er een mooi toernooi van!
hal-buitenkant-300x225

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.