Dubbel succes in Mierlo!

Op zondag 27 september trokken we met twee teams naar Mierlo voor het jaarlijkse internationale rapidschaaktoernooi voor jeugdteams.
Hoewel het aantal deelnemers de laatste jaren sterk afneemt, blijft Mierlo toch nog steeds garant staan voor een gezellig en spannend evenement ondersteund door opvallend veel vrijwilligers.

Ons AB team (met Joris, Sourav, Sam, Siem en Luuk) mocht vooraf worden gezien als een belangrijke kandidaat voor de titel. Met De Schaakmaat uit Apeldoorn en een Duitse ploeg uit Dortmund als stevige concurrenten. Toevallig bepaalde het speelschema dat we juist die ploegen troffen in de eerste twee ronden. Tegen De Schaakmaat liep het nog stroef, bleef het lang spannend en werd moeizaam gewonnen. Daarna stond iedereen op scherp en werd tegen het Duitse team een zeer sterke wedstrijd gespeeld. Sam noteerde een degelijke remise. Joris, Sourav en Luuk boekten een overtuigende overwinning.
Daarna was het team niet meer te stoppen. Ongeslagen kampioen! Met een fraaie 100% score van Sourav aan het 2e bord.

Het gouden AB team: Siem, Joris, Luuk, Sam en Sourav (foto Marc De Cocq)
Het gouden AB team: Siem, Joris, Luuk, Sam en Sourav (foto Marc De Cocq)

Het D team (met Constantijn, Ramin, Laurens en Daan) speelde in een relatief groot deelnemersveld met veel sterke teams. De start was overtuigend met twee fraaie overwinningen. In ronde 3 volgde een gelijkspel. Daarna werd de winstdraad weer opgepakt in de ronde 4 en 5. Met nog twee ronden te gaan stonden we gewoon bovenaan! Zou er dan echt een stunt in zitten? Ronde 6 werd er opnieuw gelijkgespeeld. De koppositie werd nu gedeeld met Klim Op.
De indeling van de laatste ronde koppelde ons aan het sterke Deurne (met Victor aan het eerste bord). Er werd gevochten voor elke centimeter. Tot de allerlaatste partij kon het nog alle kanten op: we konden kampioen worden, maar bij verlies konden we ook zomaar nog buiten het podium vallen.
Het werd opnieuw een gelijkspel. En zo werd heel knap een bronzen medaille verdiend. Met een gouden randje.

Het bronzen D team: Daan, Ramin, Laurens en Constantijn (foto Marc De Cocq)
Het bronzen D team: Daan, Ramin, Laurens en Constantijn (foto Marc De Cocq)

Op de website van het toernooi zijn alle uitslagen te vinden. En veel foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.