Schaakfeestje in Kaatsheuvel

Want zo voelde het vandaag tijdens de NBSB teamkampioenschappen.
Fraaie resultaten, maar bovenal geweldig om te zien hoe goed de spelers voor, tijdens en na de wedstrijden met elkaar overeen kwamen. De partijen van de ploeggenoten werden met veel belangstelling gevolgd. En elk succesje werd “langs de zijlijn” gevierd.

Het C team met Max, Jasper, Siem en Michiel mocht op voorhand in hun reeks als zwaar favoriet worden gezien. Die favorietenrol maakten ze helemaal waar. In een vierkamp waarin drie wedstrijden werden gespeeld stond de ploeg welgeteld één half bordpuntje af. Jasper kon in de wedstrijd tegen Eindhoven zijn drie vrijpionnen niet langs het vijandelijke paard loodsen en moest berusten in herhaling van zetten. Max, Siem en Michiel scoorden 100% vandaag. Applaus.
Met deze titel plaatst het team zich voor de Jeugd Club Competitie die dit najaar in Den Bosch zal worden georganiseerd.
cteamweb

Ook het E team was goed op dreef vandaag. Met een geflatteerde 4-0 overwinning op het sterke team van Eindhoven werd gelijk al in de eerste ronde een stevige stap gezet richting het podium.
De musketiers Constantijn, Joppe, Louise en Simon bleven ronde na ronde geconcentreerd spelen en behaalden de ene overtuigende overwinning na de andere.
De climax kwam in ronde 8. Tegen het favoriete Deurne (dat tot dan ook alle wedstrijden had gewonnen) werd het een rechtstreeks duel om de titel. Een gelijkspel zou voor ons voldoende zijn om de eerste plaats vast te houden. Het werd heel spannend. Louise won haar partij vlot en ook Constantijn had serieuze winstkansen. Maar hij liet het toreneindspel verzanden in remise. Een nipte en eervolle nederlaag voor onze jongens. Uiteindelijk een geweldige tweede plaats voor de ploeg!
En dat het een echte teamprestatie was blijkt uit de individuele scores: alle spelers scoorden 7 uit 8.
Het E team is daarmee geplaatst voor het NK E op zaterdag 17 mei in Den Bosch.
eteamweb

Een dikke proficiat aan allemaal.
Ook aan de ouders die zich hebben ingespannen om dit vandaag mogelijk te maken.

We kijken nu al uit naar de nationale kampioenschappen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.