Begonnen en al klaar… en Felix op dreef!!

In Amsterdam speelt Siem mee in het Spa Chess toernooi.
Hij begon vandaag met een remise tegen Liam Vrolijk. Morgen mag hij aantreden tegen FM Wim Heemskerk.
Een aantal partijen is live te volgen via deze link.

In Helmond wordt het HSC / De Legibus Open 2016 gespeeld. 45 Minuten per persoon per partij, zes partijen op dag één en vier op dag twee worden er daar in Helmond gespeeld. De zesde ronde is op dit moment net verwerkt, de scores van de STB-ers tot nu toe hebben we even op een rijtje gezet…
Max 4/6
Felix 3/6
Victor 3/6 (begon op bord 1 tegen GM Daniel Fridman, 2607)
Alexander 2,5/6 (mocht ronde 1 op bord drie starten tegen GM Vladimir Epishin, 2557)
Ramin 1,5/6 (ronde 1 een STB-onderonsje: Ramin tegen FM Max)

Felix (fide 1274, KNSB 616) is bezig aan een heel erg goed toernooi tot nu toe! Winst op een 1588, remise tegen 1502, winst tegen 1462, en als klap op de vuurpijl in ronde 6 remise tegen een speler met 1994!! Knap bezig Felix!

Vaders Adrian en Marc spelen ook mee. Adrian heeft 1,5/5, Marc staat op 0,5/6.

Ook bij dit toernooi zijn verschillende partijen live te volgen.

Op 3 juli werd in Oostende een jeugdcriterium gespeeld. De enige STB-er die ik op de lijst kon ontdekken is Bernd. Bernd behaalde 4,5/7 en had tot in de laatste ronde kans op een podiumplaats. De laatste ronde trof hij de uiteindelijke winnaar van dit toernooi, en kon helaas geen puntje meer pakken. En werd daarmee 7e in het dagklassement. Voor een tussenstand van de Criteriumtoernooien klik je HIER.

Ook al klaar: Het Roc Nova College Schaaktoernooi in Haarlem. Siem speelde daar mee en kwam met 2,5/6 uit op een plaats in de middenmoot van dit zware veld.

In Polen speelden Igor, Daria en Ilja een toernooi. Ilja behaalde daar zijn Poolse categorie III. Igor was reeds Cat III, Daria was reeds Cat I, en kwam jammer genoeg enkel 20 elo tpr te kort om de eerste maal haar norm voor Poolse Kandidaat te halen. Er zal vast een website zijn met meer informatie, maar het Pools van de webmaster is niet goed genoeg om deze te vinden en gebruiken helaas…

Het is wel duidelijk: de schaakzomer is begonnen!

One thought on “Begonnen en al klaar… en Felix op dreef!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.