Corus Chess 2010: Ervaren D4 spelers bevestigen in weekend vierkamp.

Verslag ingestuurd door Nancy

Het was koud en het was ijzig in Wijk aan zee.

Maar daar was weinig van te merken toen D4 met hun entourage neerstreken in natuurhuis de Banjaert. Een bonte mix van Nederlands en Vlaams gekwetter vulde de gangen terwijl ouders naarstig door de gangen liepen op zoek naar de juiste kamer voor het weekend.

Hugo Van Steenwinckel werd gepromoveerd tot receptionist en zorgde dat eenieder de juiste kamer en uitleg kreeg.

De Banjaert viel meteen in de smaak. Een ruime zaal waar we konden vertoeven voor eten en spelen, een super uitgeruste keuken met turbo afwasmachine en mooie basic kamers voor iedereen (alhoewel Eva het huis toch erg gelijkend vond op het decor van een horrorfilm die ze net gezien had!).

Die eerste avond was het nog wat wennen aan mekaar, moeders en vaders die mekaar leren kennen, kinderen die elkaar al kennen, jongere en oudere D4 spelers die mekaar beter leren kennen.

Het was vlug wat eten ( whatever de koelkast thuis nog in voorraad had voor de meesten) maar één iemand stal ieders harten en dat was Tony Oerlemans die een reuzekom verse groentensoep tevoorschijn toverde.. en mét balletjes. Een betere basis voor een goede partij kon niet gelegd worden en met de nodige pitaminen in de buik vertrokken onze spelers naar de tornooizaal.

Gearriveerd en aangemeld, ook al bekenden gezien
Voor enkele jonge D4 spelers was het de eerste keer dat ze een tornooi speelden van de omvang van een Corustornooi. Zij kwamen vooral een eerste ervaring op doen.

Anderen gingen geroutineerd aan de slag en nee.. ’t is niet prettig als volwassene om te verliezen van die jonge snotters. Schaakanalyses laat ik aan de trainers over maar ons jong grut zorgde voor spanning en aanvallend spel op de borden.

’s Avonds werden de jongsten vlug onder de (dons)dekens gestoken om goed uit te rusten terwijl de oudere spelers de koelkast indoken want… van schaken krijg je honger ☺. Opnieuw werd Tony’s groentensoep een hit (lijkt me een mooi begin van een mooie traditie Tony ;-)).

De volgende dag was de ene al wat vroeger op dan de andere ( het is wetenschappelijk bewezen dat adolescenten meer slaap nodig hebben.. en onze adolescenten leverden het bewijs).

De schaakborden verschenen op de tafels en vlug was de eetzaal omgetoverd in een schaakoefenruimte.

Bie (mama Rob en Raf), Nancy (mama Arno S) en Fami (mama Yordi en Fabio) trokken naar Beverwijk op zoek naar benzine voor de Bie bus, havermelk en broodjes voor het middageten.

Bie’s GPS had kuren en vond dat het gezelschap drie keer Beverwijk moest rondrijden voor ze terug naar de Banjaert mochten rijden (een volks bijgeloof verweven in de electronica van dat wegwijsding?)

Daarmee was het alle troepen aan dek en de vaders sloegen aan het hotdogs maken. In een mum van tijd werden de hongerige magen gevuld en vertrokken de spelers richting speelzaal.

Inmiddels weer terug in 'De Banjaert' waar de voorbereidingen voor het avondmaal al in volle gang zijn...

’s Avonds zorgde Hugo voor het avondeten. Ieder kon kiezen uit spaghetti met saus met of zonder brokjes of chili con carne.

De jongsten gingen dan ingewikkeld gamen met hun Nintendo DS terwijl zich een groep schaarde in de eetzaal rond Ramon en Lars Vereggen. Die haalden hun betere moppen boven en al vlug werden ze bijgetreden door Peter Gerlach, Rik Roelofs, Rob, Raf, Arno Van Den Bosch, broer en zus Sekander en nog veel hoorlustigen.

Het werd een gezellige winterse avond en terwijl onze adolescenten hun hongerige magen weer es spijsden (is het ook wetenschappelijk bewezen dat adolescenten meer honger hebben?) druppelde iedereen richting bed.

Aangezien Tilly en Hugo ome Joops hart veroverd hadden ( de 79 (!) jarige verantwoordelijke van het centrum) kregen we de toelating de Banjaert de volgende dag een uurtje later dan voorzien te verlaten.

Helaas waren er al een aantal mensen gaan slapen zodat we deze niet meer konden verwittigen dat ze wat langer mochten uitslapen. Dat was echter een meevaller voor de rest want toen de meesten opstonden stond de tafel al netjes gedekt voor het ontbijt.

Hugo begon dan aan een ritje “Is er nog een bakker open op zondag?” terwijl alle Nederlanders gniffelden want die wisten wel beter. Geen nood echter; toen Hugo met lege handen weer opdook had in de voorraadkast een mysterieuze broodvermenigvuldiging plaats gevonden (het kon ook de deskundigheid van Petra ( vrouw van Peter.. Peter en Petra dus grin) geweest zijn die ons de truuk van “verwarm es een stokbrood op zodat het weer knapperig wordt” leerde).

Geen gebrek aan eten dus. Dan was het inpakken, opruimen en wegwezen ware het niet dat de Bie bus het begaf. Dat werd nog telefoneren, organiseren om de bus in de garage en de inzittenden richting station te krijgen. Maar ook dat lukte erg vlot.

Een welgemeende dank aan de families Oerlemans, Van De Berg, de Block, Baekelant, de papa’s Ramon Vereggen, Michiel Van Den Bosch en de mama’s Tilly Gerlach, Hetty Roelofs en Bie Van Herck voor de bereidwillige logistieke ondersteuning (vele handen maken licht werk).

Ik denk dat ik mag zeggen dat de kinderen naast goed geschaakt ook erg genoten hebben.

En dat ze goed geschaakt hebben bewijzen volgende uitslagen:

UITSLAGEN CORUS 2010
PLAATS NAAM PUNTEN REEKS
1 Eva Baekelant 3 3K
1 Lars vereggen 3 4Q
1 Arno Sterck 3 9I
1 Fabio De Block 2,5 9F
1 Yordi De Block 2,5 9O
1 Joris Pelemans 2 3F
1 Pieter Reyniers 2 3O
1 Raf van Herck 2 6F
1 Patrick Puttemans 2 6O
1 Peter Gerlagh 2 6T
2 Maxim Slagter 2 9B
2 Rob van Herck 1,5 4C
2 Nilofar Sekander 1,5 7D
2 Arno Van den Bosch 1,5 9M
3 Kambiz Sekander 1 3O
3 Stefaan Roosen 1 5H
3 Joris Gerlagh 1 5R
4 Van de Berg Nils 1 9K
4 Rik Roelofs 0,5 4N
4 Hugo Van Steenwinckel 0,5 6N
4 Gideon Oerlemans 0 9G
4 Victor Baekelant 0 9J

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.