D-team Brabants Kampioen!

Na onze plaatsing een aantal weken geleden was vandaag de finale ronde het Brabants Kampioenschap voor D-teams. Aangezien we vandaag geen spelers hoefden te missen vanwege ‘tekorten’ elders verschenen we met een stevige samenstelling in Tilburg.

De match van de dag: Nuvema D4 - ESV

Joris Gerlach op bord 1, Jasper Beukema op bord 2, Gideon Oerlemans op bord 3 en Chris Beukema op bord 4 gingen vol goede moed de strijd in. Als extra stimulans memoreerde ik ze nog maar eens aan het ijsje dat ze nog uit de voorronde tegoed hadden.

Of ze er vandaag niet nog een erbij konden verdienen…… de lat lekker hoog leggende werd er afgesproken dat hiervoor een volle 100% score van het hele team nodig zou zijn.

De 2 deelnemende teams van HMC werden in de eerste ronde tegen elkaar gepaard wat gelijk voor ons de match van de dag opleverde; onze tegenstander ESV was vorige keer ten slotte vóór ons geëindigd. Wilden we kampioen worden moesten we deze ronde gewoon winnen.

Al na een kwartiertje bleek dat wij niet zo scherp aan het bord verschenen waren als de ESV-spelers. Gideon was goed uit de opening gekomen maar verder was het niet overtuigend. Maar hoe kan het verkeren: aan elk bord keerde tijdens de ronde het tij.

Voor Gideon was dat dan natuurlijk negatief, hij blunderde en kon niet anders dan vol proberen te houden maar zijn tegenstander (Ties Schalij) maakte geen grote fouten meer en pakte het punt. Daar gingen de extra ijsjes…….

Maar een ommekeer betekende voor de anderen dat het juist beter ging. Joris won gedegen (van Ankit Mahji), Jasper toverde ergens een mat vandaan (tegen Sourav Battacharjee) en Chris wist een stelling die iedereen remise noemde na aandringen gewoon te winnen (tegen Kritin Motamarri). 3-1 dus.

Beide ronden tegen de HMC-teams boden hier en daar in de individuele partijen nog wel strijd, maar het overwicht van het Nuvema D4 team was hier eenvoudig te groot. Tegen HMC 1 werd het 3-1, tegen HMC 2 zelfs 4-0.

Ja hoor, het 'blik' van de 1e plaats is binnen

Uiteindelijk dus alle 3 de ronden gevonden, de titel is van ons en op naar het NK!

Het ijs van verleden keer moest natuurlijk nog wel uitgekeerd worden (Nils; jij hebt dat nog te goed, hè), en een paar grote glimlachen bij de benzinepomp waren getuige van een geslaagde schaakdag.

Tja, het verdiende ijs werd gretig verorberd...

Ik kan niet anders dan weer trots zijn, bedankt daarvoor jongens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.