Dag 3 van de Jeugdclubcompetitie Meesterklasse C

Vandaag was het dan weer zover, dag 3 van de Jeugdclubcompetitie in de Meesterklasse C. We traden vandaag aan met Stefan Beukema, Eva Baekelant, Lars Vereggen en Maarten de Vleeschauwer.

Even het geheugen opfrissen, de tussenstand na ronde 4 was als volgt:

Meesterklasse C Mp Bp
1 Charlois Europoort 8 13
2 De Toren Arnhem 1 7 11½
3 NUVEMA talententeam D4 6 11½
4 Sneek 6 11½
5 Winterkoning/Bergen 6 11
6 Assen 6 11
7 MSV-VSM 6
8 Leudal 5 10
9 Chesscool 4 10
10 HMC Calder 4
11 Zukertort Amstelveen 4
12 Van der Linde 4 9
13 Botwinnik 4
14 Santpoort 4 7
15 De Toren Arnhem 2 4 7
16 Groningen 4
17 Pallas 3
18 Moira-Domtoren 3 5
19 VAS 2 7
20 Dr. Max Euwe 2
21 Rijswijk 2
22 AdA 04 1 4
23 Amersfoort 1 3
24 Minerva 0 ½De eerste ronde van vandaag (ronde 5) speelden we tegen S.V. Assen.

Stefan kwam prima uit de opening tegen Ivo Maris en deze had geen tijd om zijn stukken goed te ontwikkelen. Hiervan profiteerde Stefan erg goed en hij dreef Ivo helemaal in het nauw. Deze geloofde het wel en gaf op.

Op bord 4 speelde Maarten weer een beresterke partij tegen Kenneth Muller en na een zet of 8 kwam stond hij al een stuk voor. Zijn tegenstander speelde nog lang door, maar Maarten maakte het op zijn gemak af.

Eva speelde een wat ongelukkige partij tegen Frank van der Werff, maar na onze 2-0 voorsprong was het niet zo erg om haar tegenstander te feliciteren met zijn overwinning.

Het wachten was nu op Lars. Lars kwam erg goed uit de opening en koos volop de aanval. Zijn tegenstander (Gertjan Haan) kon echter alles net verdedigen, zodat Lars zijn stukken moest terughalen. In het middenspel deed Lars een dubieus pionoffer, waardoor hij ineens slechter kwam te staan. Net toen ik dacht dat het wel eens 2-2 zou kunnen worden, deed Lars een prachtige zet. Hierdoor kwam hij in het eindspel een pion voor te staan en uiteindelijk wist hij ook nog te promoveren.

Een 3-1 overwinning was lekker om mee te beginnen! Zeker gezien het feit dat de nummer 1 punten liet liggen tegen De Toren 1 uit Arnhem. Zij kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel, zodat wij weer een matchpunt konden inlopen.

Door deze overwinning namen we in ieder geval plaats 2 over van De Toren 1, tevens onze tegenstander in ronde 6.

Stefan stond een zware taak te wachten. hij moest het opnemen tegen Noud Lentjes. Noud had de eerste ronde verrassend gewonnen van Julian van Overdam. Stefan speelde echter zo’n sterke partij, dat hij al snel in de partij 2 pionnen voor kwam te staan. Dat verschil kon Noud eigenlijk niet meer goedmaken. Hij pikte nog wel 2 pionnnetjes terug, maar Stefan had zijn a-pion inmiddels al op de 7e rij staan. Deze stond gedekt door zijn Koning en Toren en hierdoor zou Noud zijn Toren moeten offeren. De 1-0 was dus binnen!

Op bord 4 speelde Maarten een gelijk opgaande partij tegen Martijn van Blitterswijk. Dit bleef de gehele partij zo en op een gegeven moment bood Martijn dan ook remise aan. Maarten wilde echter na overleg met ondergetekende nog even doorspelen, maar de winst zat er helaas net niet in.

Op bord 3 speelde Lars een goede partij tegen Jorick Laan. Jorick had het Sophia Toma in ronde 5 al knap lastig gemaakt en bewees door overwinningen (op de club) tegen Noud Lentjes en Justin Gunther goed in vorm te zijn. Lars kreeg het Frans tegen en dat is niet zijn favoriet. Na prima spel van beide kanten, was het uiteindelijk Jorick die met een mooie aanval een stuk won. Lars kon dit helaas niet meer goedmaken, al kwam hij nog verrassend dicht bij de winst. In het eindspel maakte hij het Jorick nog knap lastig. Nu stond dus de score van 1,5-1,5 op het bord en was het wachten op Eva.

Eva speelde tegen Fabio Bravo. Eva was niet blij met haar 1ste partij van de dag en pakte met een prachtige partij haar revanche. Fabio, toch een erg sterke speler werd op alle fronten afgetroefd. Het positiespel van Eva was ontzettend sterk en in de slotfase besliste ze de partij met een prachtige paardvork. Met deze 2,5-1,5 overwinning staan we nu ongedeeld 2e! Charlois Europoort blijft koploper na een 2,5 – 1,5 overwinning op Zukertort Amstelveen.

Normaal gesproken vindt je volledige uitslagen op de site van de schaakbond, maar deze was ten tijde van het publicereb van dit artikel nog niet bijgewerkt.

Onze laatste speeldag ( ronde 7 en 8 ) is op zaterdag 19 december. Toegangskaarten zijn gratis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.