Dag twee bij de E, en snelschaken

Op de tweede dag van het PK voor de E werden nog 4 ronden gespeeld.

Yichen had tot dan toe nog geen punt laten liggen, en ook op de 2e dag behield hij zijn 100% score! En werd dus Brabants Kampioen! Hiermee is Yichen dus duidelijk geplaatst voor het NK E.

Dan waren er nog twee plaatsen voor het NK te verdienen, en daarvoor waren Wendy en Felix in de race. Bij aanvang van de dag stonden Felix en Wendy gedeeld 3e, met ieder 3,5 uit 5. In de vier ronden die volgden scoorde Wendy eerst een nulletje, om daarna nog drie keer te winnen. Felix stond in de laatste vier partijen slechts een halfje af. Dit was genoeg voor de 2e plaats voor Felix en de 3e plaats voor Wendy. Alle twee dus ook geplaatst voor het NK E.
Wendy kon nu dus kiezen: het NK meisjes, waarvoor ze zich al geplaatst had tijdens het meisjes kampioenschap, of de NK E algemeen. Ze heeft gekozen te gaan spelen op het NK E Meisjes.

Alle drie gefeliciteerd!!

duimen

In een zaal verderop in het gebouw werd het Brabants Kampioenschap Snelschaken voor de jeugd gespeeld. Daan, Janne, Victor, Constantijn, Jesse, Luuk en Jasper speelden mee. Jasper en Luuk in de A categorie, de anderen in de B. Aan het eind van de dag had iedereen tegen iedereen gespeeld en was dit de eindstand (klik op schema voor grote versie)
snelschaak uitslag
Proficiat Jasper en Jesse met de titel, Luuk en Constantijn met de 2e prijs, Victor met de gedeelde 3e prijs!

Henk Jan maakte bij het Snelschaken enkele foto’s, die je in DIT album kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.