De 4 musketiers slaan toe!

Afgelopen weekend kon er een prachtige titel worden bijgeschreven op de palmares van STB.
Een lange reis naar Zuid-Scharwoude (met voorovernachting in Bergen aan Zee) werd bekroond met de Nederlandse titel voor E teams.

De 4 musketiers (Daniel, Joppe, Constantijn en Louise) toonden zich een sterk en hecht team. Op de cruciale momenten werd er zeer geconcentreerd geschaakt. Dat was nodig, want de concurrentie was groot. En buiten de partijen om was er dan weer ruimte voor een stukje gezonde ontspanning.

Het STB team: concentratie vooraf (foto HJB)
Het STB team: concentratie vooraf (foto HJB)

Uiteindelijk bleef de ploeg ongeslagen, maar er waren diverse spannende wedstrijden. Tegen Haren werd het 4-0, maar dat was geflatteerd, het ging lang gelijk op. En ook ESV (met de STB’ers Yichen, Alexander, Janne en Wendy) maakte het ons lastig. Ze wisten 3 remises af te dwingen. In extremis kon Constantijn op knappe wijze de winst forceren.
Het topduel tegen VAS werd pas in het late eindspel van de laatste partij in ons voordeel beslist door de fraaie eindspeltechniek van Joppe. En tegen Almere was het dan weer Louise die met een solide overwinning zorgde voor het beslissende punt.

Het STB team kampioen van Nederland! (foto organisatie)
Het STB team kampioen van Nederland! (foto organisatie)

Het was mooi om te zien dat het ploegbelang steeds werd geprefereerd boven persoonlijke succesjes: voordelige stellingen werden remise gegeven indien dat nodig was om de 2 matchpunten voor de ploeg veilig te stellen. En op elk bord werd flink gescoord, alle spelers behaalden minimaal 5,5 uit 7. Daniel kwam op het eerste bord zelfs tot een indrukwekkende 6,5 uit 7.

Een dankjewel is ook op z’n plaats voor Igor en Simon, die er mee voor gezorgd hebben dat de ploeg zich dit voorjaar kon plaatsen via de NBSB teamkampioenschappen.

Een dikke proficiat!

De 4 musketiers: ontlading na afloop (foto HJB)
De 4 musketiers: ontlading na afloop (foto HJB)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.