De ontknoping nadert!

Er staat nog 1 ronde op het programma voor de NK-spelers in Rotterdam. En veel partijen van die ronde zullen nog spannend zijn!

Om te beginnen in de C:
Daar staat Sjoerd op 6 punten, op een gedeelde 2e plaats. In ronde 7 pakte Sjoerd een halfje tegen Sebastian, en in ronde 8 een punt tegen Alexander. Sjoerd is op stoom!
Luuk staat na 8 ronden, net al Siem op 4 punten. Kunnen zij alle twee nog een puntje pakken en nog wat plaatsen klimmen? Luuk mag hiervoor gaan zitten tegen Lucas, een tegenstander die op papier ongeveer even sterk is qua rating. Siem mag het opnemen tegen Paris, op papier iets minder sterk dan Siem. Maar klopt wat op papier staat ook met de praktijk? We gaan het morgen zien…

In de B spanning alom. Max staat op een gedeelde 1e plaats met 6 punten. Sourav zit hem op de hielen met 5,5 punt, en met 5 punten volgen Joris en Sam. Op het programma staat voor Max de partij tegen Simon, die op 5 punten staat. Joris mag tegen Rolf, met 5,5 punt en Sourav mag tegen Marijn, die net als Max op 6 punten staat. Sam mag strijden tegen Dimitrios, die op 4,5 staat, maar in rating fors meer heeft dan Sam. (Overigens, Sam heeft een plusscore van 3.26 achter zijn naam staan op dit moment!) Wie hier de titel gaat winnen? We zullen het af moeten wachten!

In de A heeft Erwin zich kranig geweerd. Na de overwinning op Midas kreeg hij in ronde 7 voor het eerst een FM tegenover zich, Thomas. Geen twee stunts op rij. In ronde 8 speelde hij een marathonpartij tegen Ruud, en heeft zijn huid weer duur verkocht. Geen punten, wel tevreden over wat hij heeft neergezet. Voor ronde 9 mag hij aantreden tegen Bent en proberen zijn score van vorig jaar te verbeteren.

Kortom: het gaat zeker de moeite zijn om de live-partijen te volgen!

17241092318_5d0ae8bc04_z Siem komt even bij Luuk kijken. (foto via pathena chess flickr-account)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.