Drie Vlaamse kampioenen na zinderende slotdag!

Afgelopen weekend werden de tweede en derde speeldag van het Jeugdkampioenschap van Vlaanderen g. In en om de speelzaal van het Scheppersinsituut in Mechelen was de spanning voelbaar. In veel reeksen werd pas in de slotronde beslist over de titel. En in een enkel geval was er zelfs een barrage nodig. We bekijken de resultaten per reeks.

Junioren
In de gecombineerde reeks -18/-20 wist Chris zich prima staande te houden met een 50% score. Hij werd daarmee 10e in zijn categorie -18.

Scholieren
De reeks -16 leverde twee STB kampioenen! Jasper was vanaf ronde 1 verwikkeld in een spannende tweestrijd met zijn grootste concurrent Tamer Ismael (Deurne). Ze gaven elkaar geen duimbreed toe en eindigden allebei op 8 uit 9. Omdat de onderlinge partij ook geen beslissing had gebracht moest er een barrage worden gespeeld om de titel. Die barrage werd overtuigend met 2-0 gewonnen door Jasper, die zich daarmee kroonde tot kampioen.

Bij de meisjes ging het vooral tussen Fleur en haar concurrente Sofie Hüttl (Ieper). Het onderlinge duel in ronde 8 bracht de beslissing. Fleur won en verzekerde zich daarmee van de meisjestitel.
Thijs herstelde zich knap van een tegenvallende eerste speeldag. Zijn 6 uit 9 was goed voor een keurige vijfde plaats.

De kampioenen bij de -16: Fleur en Jasper
De kampioenen van de reeks -16: Fleur en Jasper

Cadetten
In de reeks -14 konden we ook aantal fraaie top-10 klasseringen noteren. Matthias deed het prima met 6,5 uit 9 en de derde plaats! Een halfje daarachter eindigde Daria op een mooie vijfde plaats. Ze was daarmee tevens het tweede meisje in het eindklassement.
Michiel kon de eerste speeldag niet spelen vanwege ziekte. Vanaf ronde 4 draaide hij wel weer mee en won al zijn resterende 6 partijen. Dat was alsnog goed voor een zevende plaats.

Miniemen
Bij de reeks -12 dan weer zo’n spannende tweestrijd. Met twee STB’ers in de hoofdrol. Na ronde 4 stonden topfavoriet Daniel en outsider Constantijn bovenaan. Ronde 5 bracht een verrassende zege voor Constantijn in het onderlinge duel. Bij het ingaan van ronde 9 stonden beide kemphanen gedeeld eerste met 7 uit 8. Daniel won vlot. Constantijn leek door grote tijdnood van zijn tegenstander Joppe ook op weg naar de winst, maar blunderde op het beslissende moment zijn dame. Daniel derhalve kampioen, Constantijn vice kampioen.

In deze reeks waren er nog meer fraaie prestaties: Igor werd 4e, Joppe 5e, Ramin 10e, Juliette 12e (en tevens 3e meisje) en Bernd eindigde op een 14e plaats.

De nummers 2 en 1 bij de reeks -12: Constantijn en Daniel
De nummers 2 en 1 van de reeks -12: Constantijn en Daniel

Op de toernooisite vind je de complete eindstanden, een overzicht van alle laureaten en heel veel foto’s.

Er zijn op zaterdag ook beelden gemaakt door de regionale televisiezender RTV. Die zijn via deze link te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.