Het zit er op!

Na 7 pittige schaakdagen zit het NK ABC in Assen er op.

De A-jeugd:
Na 6 ronden staat Max in de kopgroep met 4,5 punt. In ronde 7 speelt Max tegen mede koploper van dat moment Lars en wint. Robby en Lucas (de andere koplopers) komen na winst ook op 5,5. Intussen houdt Siem de aansluiting en komt op slechts een half puntje van de drie koplopers. Erwin pakt na een marathonpartij zijn 4e punt en komt op plaats 10 te staan.

In ronde 8 mag Siem tegen Robby. Max speelt tegen de derde koploper. Zowel Siem als Max verliest. Daarmee is de kans op de titel verdwenen, want de derde koploper wint ook. Twee man op 6,5 punt, twee op 5,5 en een groepje op 5 punten. Na een remise komt Erwin op plaats 9. Er had meer in gezeten voor Erwin, maar helaas hij vond hij de winst niet.

In de slotronde wint Max vlot. Siem wist Thomas in de opening te verrassen, maar deze herstelde zich en Siem verloor. Erwin miste een en ander en kon meteen opgeven.

Einduitslag voor de STB-ers:
Max 3e met 6,5
Siem 11e met 5
Erwin 13e met 4,5

B-jeugd:
Charlie staat met 4 punten bij aanvang van ronde 7 een halfje achter op de nr’s 1, samen met vier anderen. Luuk staat op 3,5.
In ronde 7 speelt Charlie tegen een van de vijf andere achtervolgers. Helaas verliest Charlie. Luuk wint zijn partij en komt nu op plaats 6. Er is nu nog 1 koploper over, die met 5,5 een halfje voor staat op drie nummers 2. Er is nog een kansje op podiumplaatsen!

Maar helaas. In ronde 8 loopt Luuk het punt mis en verliest. Charlie komt met een remise op gelijke hoogte met Luuk. De eerste plaats wordt overgenomen door 2 van de achtervolgers, zij komen op 6 punten.

In ronde 9 weten Charlie en Luuk hun toernooi winnend af te sluiten. 

Einduitslag:
Charlie 5e met 5,5
Luuk 8ste ook met 5,5.

C-jeugd:
Laurens mag in ronde 7 tegen Lewon, die ruim 400 ratingpunten meer heeft en verliest. Hij blijft op 3,5 punten staan. Ook de tegenstander in ronde 8 is er een van formaat, weer meer dan 400 ratingpunten hoger dan Laurens. Laurens blijft ook nu op 3,5. Maar in ronde 9 is het verschil minder groot op papier, en meteen ruikt Laurens zijn kans om een mooie 50% score te halen! Ook Laurens sluit zijn toernooi winnend af, en zal zeker tevreden terug kijken op dit toernooi. Het leverde hem ruim 68 ratingpunten op!

Einduitslag:
Laurens 18e, met 4,5

Note:
voor de prijsuitreiking vond ook nog een snelschaaktoernooi plaats, met 61 deelnemers. Max werd hier gedeeld 1e, en ook Charlie, Luuk en Laurens speelden mee.

De foto’s komen van toernooifotograaf Harry Gielen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.