Hoe het begon…

Met de start van de KNSB competitie van 2008-2009 werd een nieuw initiatief gelanceerd. Voorzitter en initiatiefnemer was Jan Sulman.
In een speciaal talententeam, het NUVEMA Talententeam genoemd, werd deelgenomen aan de KNSB competitie, onder de vlag van D4 uit Oosterhout. In dit team speelden diverse jeugdtalenten uit Nederland en België. Zij kregen met de start van dit project ook extra trainingen. Deze eerste trainingen werden destijds verzorgd door GM Yge Visser, IM Herman Grooten , IM Piet Peelen en FM Petra Schuurman.
Het team wist in dit eerste seizoen een mooie 2e plaats te bereiken, op slechts een half bordpuntje van de nummer 1.

Nuvema D4 Talententeam 1 Met achter vlnr Pieter Reyniers, Nils Nijs, Frank van der Put, Koen Haast, Stief Gijsen Voor vlnr Lars Vereggen, Jonas Van Cappellen, Stefan Beukema, Kambiz Sekandar, Arno Bomans
Nuvema D4 Talententeam 1
Met achter vlnr Pieter Reyniers, Nils Nijs, Frank van der Put, Koen Haast, Stief Gijsen
Voor vlnr Lars Vereggen, Jonas Van Cappellen, Stefan Beukema, Kambiz Sekandar, Arno Bomans

Tijdens de jeugdclubcompetitie van 2009 werd het Nuvema Talententeam kampioen. Een sterke start dus!

Als vervolg op dit initiatief is in 2009 de stichting Topschaak Brabant opgericht. Met de stichting werd gestreefd naar een zo goed mogelijke begeleiding van jeugdtalenten.

Vanaf 2011 is STB als zelfstandige vereniging doorgegaan.

Na afloop van NBSB jeugdteamwedstrijden, maart 2009, met achter vlnr Thomas Demarre, Arthur Ingelaere, Chris Beukema, Nils van de Berg en Jasper Beukema daarvoor Arno Sterck en Fabio De Block
Na afloop van NBSB jeugdteamwedstrijden, maart 2009,
met achter vlnr Thomas Demarre, Arthur Ingelaere, Chris Beukema, Nils van de Berg en Jasper Beukema
daarvoor Arno Sterck en Fabio De Block