Jeugdclubcompetitie Meesterklasse C

Vandaag stonden ronde 3 en 4 in de Meesterklasse C alweer op het programma. Er was ’s ochtend wat paniek, doordat de fam. Beukema in Belgie wat verkeershinder had en daarnaast Eva dacht dat ze om 10.00 uur in Oosterhout moest zijn i.p.v. Amersfoort.

Nog even het toernooi reglement er op nageslagen en dat leerde dat spelers een uur te laat aan de start mochten verschijnen. Dat risico moesten we dus maar nemen. Gelukkig kwam de fam. Beukema toch nog op tijd binnen, zodat we met 3 spelers konden beginnen.

Stefan had op bord 1 meteen een geduchte tegenstander in Roger Meng. Op bord 3 speelde Lars tegen Olivia Meng (het zusje van). Maarten mocht op bord 4 aantreden tegen Jelmer Westmaas.

Stefan kwam lekker uit de opening, maar moest op een gegeven moment een stuk geven. Hiervoor had hij echter een prachtige stelling en lang leek het erop dat Roger geen enkele speelruimte meer had. Pas laat in de partij keerden de kansen, mede doordat Stefan helaas in tijdnood kwam.

Maarten was echter al snel klaar met zijn tegenstander. Dit was wat je noemt een echte veegpartij.

Lars speelde een erg sterke partij tegen Olivia, waarbij Olivia amper haar stukken kon ontwikkelen.

Gelukkig, Eva komt binnen geracet. Het was inmiddels 10.50 uur. Tegenstander een handje schudden en snel beginnen. Na de snelle 1-0 voorsprong door Maarten, kon niet veel later Olivia ook opgeven. Hierna geloofde Stefan het wel en gaf in tijdnood op.

Een snelle blik op het bord van Eva leerde dat daar de 3-1 overwinning aan kwam. Wat een heerlijk begin. Onze volgende tegenstander (op papier de titelfavoriet) won ook met 3-1. We bleven dus een 0,5-je voorstaan op Charlois/Europoort.

In de pauze lekker wat gegeten en natuurlijk werd er volop geschaakt šŸ˜‰

Ronde 4 begon om 14.30 uur en iedereen had er weer veel zin in. Op bord 1 mocht Stefan het opnemen tegen Julian van Overdam. Eva met wit tegen Marco Kirana, Lars met zwart tegen Jan van Overdam en op bord 4 mocht Maarten tegen Sophia Thoma. Dit was meteen de kraker van de Meesterklasse C.

Stefan had een erg aparte opening en na een half uur was er al veel afgeruild. Ook in deze partij leek Stefan erg lekker te staan, maar gaandeweg de partij was het Julian die het initiatief naar zich toetrok. Stefan hield het nog lang vol, maar moest uiteindelijk opgeven.

Lars kwam niet zo goed uit de opening, maar met wat kunst en vliegwerk leek alles weer een beetje verdedigd te staan. Het middenspel leek gelijk op te gaan, maar Jan bracht met een mooie paardzet de stelling van Lars om zeep. Na nog wat zetten, kon Lars niets anders doen dan opgeven. Een 2-0 achterstand en een blik op de andere borden leerde dat een gelijkspel er ook niet meer inzat.

De partijen van Maarten en Evan eindigden heel knap in remise. Zowel Maarten als Eva hebben een enorme goede prestatie neergezet.

Onze 1e nederlaag die we sinds lange tijd moesten incasseren. Door deze resultaten staan we nu 3e. Ronde 5 en 6 worden op 7 november a.s. gespeeld. Onze 1e tegenstander van die dag heet SC Assen. Europoort speelt dan tegen De Toren 1 uit Arnhem. We hebben goede kans om dan de nummer 2 positie in te nemen.

Alle toernooi info is ook te vinden op de site van de KNSB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.