Mark Dvoretsky traint de Nuvema-jeugd!

Op maandag 5 april (tweede paasdag) is een bijzondere extra training ingelast voor de spelers van Nuvema-d4 1. Niemand minder dan de Russische trainer Mark Dvoretsky gaat het team gedurende 5 trainingsuren, onder handen nemen. Mark staat bekend als mogelijk de beste trainer van de wereld. Mogelijk dat er voor deelname aan deze training nog een aantal open plaatsen zijn te vergeven. Liefhebbers daarvoor moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet jeugdspeler zijn, een minimum KNSB rating hebben van 1950 en/of geregeld uitkomen in de KNSB-competitie. Opgave (zonder garantie) bij ondergetekende jwfsulman@hetnet.nl.

We zien deze training als een mogelijkheid voor talentvolle jeugdspelers kennis te maken met de Stichting Topschaak Brabant. Een Stichting die gelooft in wat ze doet en doet wat ze gelooft! Voor deze bijzondere training die je, als het even kan, bij moet wonen is Engels overigens de voertaal.

Ook later dit jaar zullen Russische trainers Oosterhout aandoen.

Uitgerekend op de dag dat bij de fam. Grooten hun zoon Tommy werd geboren, heeft de directie van Nuvema ons laten weten de Talententeams voor minimaal nog eens twee jaar te blijven sponsoren. Het mag nu iedereen duidelijk zijn dat je van de wieg tot het graf bij D4 goed zit!

We kunnen dus dankzij Nuvema een paar nieuwe stappen zetten richting de doelen die we ons gesteld hebben en de aansluiting gaan zoeken met de Europese top onder de leeftijdsgenoten. Met het verlengde sponsorcontract gaan we een nieuwe fase in van talentontwikkeling waarvan we hopen dat het een nieuwe impuls kan geven aan het jeugdschaken in Nederland en Belgie.

Zo staat ook nog steeds een uitwisseling op de rol met Russische jeugdspelers uit St. Petersburg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.