Mooi resultaat op JCC

STB A2 op jacht naar de titel
Ook de tweede speeldag van de JCC, afgelopen zaterdag, verliep redelijk succesvol voor STB. Dat gaat zeker op voor ons A2 team. Eerst werd titelverdediger Oud Zuylen Utrecht getrakteerd op een regelmatige 3-1 nederlaag. Dat had zelfs zomaar 4-0 kunnen zijn, als Jasper zijn kansen tegen Lars Vereggen beter had benut. In een veelbelovende aanvalsstelling raakte hij verstrikt in de wirwar aan mogelijkheden. Lars bleef overeind en counterde naar de winst. Gelukkig hadden Sjoerd (strakke overwinning op Nederlands jeugdkampioen Oele Dijkhuis) en Luuk (die vanuit een scherpe stelling afwikkelde naar een gewonnen eindspel) de ploeg daarvoor al op een 2-0 voorsprong gezet. Charlie had op dat moment een gezonde pluspion en profiteerde goed van de risico’s die zijn tegenstander Joris Kokje moest nemen om een matchpunt te redden.

Daarna werd A2 gekoppeld aan het thuisspelende HMC Den Bosch. Zeker ook een kandidaat voor het podium. Maar deze speeldag waren ze verzwakt door het ontbreken van kopman Thomas Beerdsen. Ook hier kwam het team halverwege de match op een comfortabele 2-0 voorsprong door overwinningen van Charlie en Luuk. Jasper had intussen een gezonde pion gewonnen tegen Thomas Mollema. De weg naar de winst was echter nog lang. Jasper koos voor zekerheid voor het team en deed een remiseaanbod dat dankbaar werd aanvaard. Zo kon Sjoerd vrijuit op zoek naar de winst tegen Dewi Vermeulen. Die vond hij, zodat er opnieuw een overtuigende winst werd geboekt: 3,5-0,5.
A2 bezet na twee speeldagen een ongedeelde koppositie. Een mooie basis om op voort te gaan op zaterdag 11 november!

Jasper, kopman van A2

STB A1 vooralsnog in subtop
Voor het A1 team begon de dag ook goed. Tegen Leiderdorp opende Chris de score. Over de partij was hij niet tevreden, maar het leverde wel een punt op. Bas had toen ook al een goede stelling in handen. Niet veel later verdubbelde hij de voorsprong. Erwin had een knotsgekke partij. Wellicht stond hij onderweg ergens gewonnen, maar de remise was in elk geval genoeg voor het zeker stellen van de teamoverwinning. Alik kon geen beslissend voordeel bereiken tegen Rolf Corstjens. Ook hier werd de vrede getekend. Al met al een degelijke 3-1 winst.

Daarna werd het team gekoppeld aan Oud Zuylen. Alik kon al relatief snel remise forceren tegen Lars Vereggen. Erwin maakte er opnieuw een wildwestpartij van. Die kon alle kanten op vallen, maar het werd uiteindelijk remise. Chris had lang een prettige stelling, maar hij kon niet doordrukken. Ook hier remise. Intussen had Bas het zwaar tegen Nederlands meisjeskampioene (t/m 16 jaar) Robin Duson. Bas hield lang stand, maar ging in het eindspel toch ten onder. Een nipte eervolle 1,5-2,5 nederlaag.
A1 blijft voorlopig een gezonde middenmoter, niet ver achter de top.

Alik, kopman van A1

STB D1 op medaillekoers
Het D1 team begon met een zware wedstrijd tegen het sterke Amsterdamse VAS. Er werd flink strijd geleverd door onze mannen, maar alles viel voor ons de verkeerde kant op. Op alle borden trokken we aan het kortste eind. Een duidelijk 4-0 nederlaag.
Gelukkig toonde het team veerkracht. Tegen Magnus Leidsche Rijn ging iedereen er weer vol tegenaan. Dat leverde al snel een punt voor Constantijn. Joppe en Ruben bouwden die voorsprong verder uit. Ook Elias was dicht bij de winst, maar vergat op het juiste moment de winnende koningszet. Nu werd het remise. Een eclatante 3,5-0,5 overwinning voor de ploeg.

De laatste wedstrijd van deze speeldag mocht het D team aantreden tegen KC Chesscool. Vlotte overwinningen van Constantijn en Elias stelden Ruben in staat om met een remise opnieuw een overwinning van de ploeg veilig te stellen. Dat Joppe daarna nog verloor was dus alleen van belang voor de bordpunten.
Aan het einde van de dag lijkt VAS hard op weg naar de titel in deze klasse. Ze hebben een gat van 2 matchpunten en ook een overschot aan bordpunten. De strijd om de andere podiumplaatsen ligt nog wel helemaal open. Ons D team doet daar volop aan mee met een gedeelde twee plaats op matchpunten. Dat wordt dus nog een spannende laatste speeldag in deze klasse op zaterdag 9 december!

Erwin, spectaculaire partijen

Op de site van de schaakbond is ook een kort verslag te vinden. Alle uitslagen en standen zijn hier beschikbaar. De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door René Olthof.

Wendy (links), kopvrouw van ESV D1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.