NBSB kampioenschappen voor jeugdteams

DSC_3894
Van de NBSB-site:

Op 20 maart streden maar liefst 17 teams mee in de kampioenschappen voor jeugdteams.

In categorie C was Topsport Brabant machtig: de drie andere teams werden met ruime cijfers verslagen. De tweede plaats – die ook recht geeft op deelname aan de landelijke kampioenschappen – was voor HMC Den Bosch 1. De derde podiumplaats werd veroverd door HMC Den Bosch 2 dat De Pionier uit Helmond achter zich liet.

In categorie D was de grootste opkomst. Acht teams streden in twee voorronden om de eerste twee plaatsen die recht gaven op deelname aan de finalepoule. Daarbij was de onderlinge match extra belangrijk: deze score telde ook mee in de finalepoule.

Kampioen, met overmacht, werd Topsport Brabant. Een bordpunt in de voorronde en een in de finale werd er gemorst. De tweede plaats was voor de winnaar van de andere voorrondepoule: De Pionier uit Helmond. ESV Eindhoven behaalde de derde plaats, voor De Pion uit Roosendaal. Topsport Brabant en De Pionier mogen deelnemen aan de landelijke jeugdclubcompetitie.

De eerste plaats in de kleine finale was voor Deurne 1 voor Topsport Brabant 2, De Rode Lopers uit Oosterhout en Deurne 2.

Vijf teams namen deel in categorie E. ESV Eindhoven 1 won alle partijen en ging naar huis met de hoofdprijs. De tweede tot en met vierde plaats was bijzonder spannend, met 7,5 en tweemaal 7 bordpunten. Evenwel is het eerste criterium de matchpunten. De Pionier uit Helmond speelde gelijk tegen Deurne en won van ESV Eindhoven 2 en veroverde daarmee de tweede plaats, Deurne pakte de laatste podiumplaats door het gelijkspel tegen ESV Eindhoven 2. De Raadsheer uit Zundert kon geen potten breken, maar ook voor hen was er goed nieuws: vijf teams mogen deelnemen aan het NK dus zij mogen ook landelijk gaan strijden!

Alle uitslagen en standen staan op Chess Results.

Een kleine aanvulling: Vanmorgen bleek Sjoerd helaas te ziek om te kunnen meedoen. Beterschap Sjoerd! We hopen dat je snel opknapt!

Dit bracht wel een probleempje met zich mee, want we waren vandaag echt precies met 12 voor 3 teams… Na een beetje schuiven is de D2 dus met 3 spelers aan het toernooi begonnen. En, zoals iedereen snapt, is het dan voor 1 E en 2 F’s een hele klus om te scoren in de D categorie. Maar: al in de eerste ronde werd het 2-2. En na 2 verliespartijen volgde nóg een gelijkspel. Zou er dan toch een winstpartij in zitten in de laatste ronde? Jawel hoor! Met een 3-1 overwinning sloot de D2 vandaag heel knap af! Goed gedaan Simon, Joshua en Maxim!
d2

In de D1 speelden Constantijn, Igor, Daan en Louise zich soepel naar de finale poule. En ook daar lieten ze niets aan het toeval over. In vijf ronden werden slechts 2 bordpuntjes afgestaan…
d1

En ook de C liet zich niet veel afsnoepen: 1,5 bordpunt in drie ronden…Lekker hoor, Siem, Laurens, Loek en Ilja!
c

In de andere teams ook diverse STB-ers: bij de E werden Yichen en Wendy 1e (ESV E1), en Felix werd 2e (de Pionier E).
Victor en Jasper werden 2e (de Pionier D), net als Jesse en Janne in de C (HMC 1)

Op de facebook-pagina van STB staat intussen een foto-album van deze dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.