Niet scherp in India

Maandenlang was Stefan in training voor zijn avontuur in India. Kilo’s paprika’s, alle soorten pepers, hele potten sambal… alles werd gebruikt om weerstand te trainen tegen het scherpe Indiase eten.
Ja, hij was er helemaal klaar voor.

Maar wat voor ontluisterend bericht kregen we vandaag uit India? “Het eten voor de deelnemers hier is helemaal niet scherp…”
Alle trainingsarbeid voor niets?

Nou, niet helemaal. Zijn partijen op het bord zijn namelijk wél op het scherpst van de snede. Zo kennen we Stefan. Hij zit lekker te spelen en heeft met zijn actieve en aanvallende speelstijl in de eerste drie ronden telkens een goede stelling opgebouwd.
Maar juist in de tijdnoodfase ontbrak een paar keer de (ahum) scherpte om het af te maken.

IMG_20160807_201101

In ronde 1 ging het allemaal nog redelijk soepel. Een overtuigende overwinning tegen een Noorse opponent.

Vooral de tweede ronde was typerend. Wereldtopper GM Kirill Alekseenko werd door Stefan overspeeld, maar in de eerste tijdnoodfase vervlakte de stelling. Op zet 40 liet Stefan zelfs een winst in één toe, maar Alekseenko zat ook in vliegende tijdnood en miste die kans. In de volgende fase bouwde Stefan opnieuw een totaal gewonnen stelling op. Om die in de tweede tijdnoodfase met één naïeve fout weg te blunderen.

De derde ronde werd weer goed opgezet en kon Stefan halverwege nog genieten van een gezonde plus. Ook in deze partij sloeg alles om in de tijdnoodfase. Stefan keek plots tegen een hopeloze stelling aan. Maar hij toonde karakter door te blijven vechten. Hij kon het z’n Indiase tegenstander zo lastig maken dat er alsnog een verdiende remise werd bereikt.

Hieronder de nuchtere cijfers (tot nu toe) nog eens op een rij.

BO. TIT NAME IRTG CLUB RESULT TIT NAME IRTG CLUB
29 IM Beukema Stefan 2380 BEL 1 – 0 Holleland Sigve 2106 NOR
3 IM Beukema Stefan 2380 BEL 0 – 1 GM Alekseenko Kirill 2582 RUS
21 Sammed Jaykumar Shete 2253 IND ½ – ½ IM Beukema Stefan 2380 BEL
23 Shailesh Dravid 2224 IND IM Beukema Stefan 2380 BEL

Vandaag de vierde ronde, wederom tegen een Indiër. De partijen zijn dagelijks vanaf 11.30 uur te volgen via de toernooisite of via de site van Chessbomb.

One thought on “Niet scherp in India

  1. Gewoon goed getraind waarschijnlijk, daarom is het eten niet scherp … als ie straks bij thuis komst maar niet naar het ziekenhuis moet om zijn maag te laten leegpompen, na het eten van mamma’s gewone kost … … Goed bezig Stefan, ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.