Nuvema-d4 de beste van allemaal!

Nadrukkelijker dan ooit hebben de talenten van D4, na het open NK- rapid hun sporen in Mierlo achtergelaten. Ze gingen dit jaar met 6 teams naar het NK en na afloop werden er 6 prijzen mee naar huis genomen, waaronder de kampioenschapsbekers bij de C, E en F jeugd.

Ook de spelers van Nuvema-d4 in de D klasse kwamen op het podium. Ze eindigden op de 2e plaats, die overigens behaald werd met meer bordpunten dan de nummer 1, De Toren uit Arnhem. In een onderlinge tweekamp werd aan bord 3 de beslissing om het kampioenschap uitgevochten. Maarten de Vleeschhouwer had de grote beker al met één oor vast toen hij, met nog 2 seconden op de klok van zijn tegenstander, besloot in een remisestelling te berusten in een puntendeling! Teamleider Ramon Vereggen kreeg het zo’n beetje aan zijn hart toen Maarten na afloop verklaarde dat hij ‘zo’ niet wenste te winnen. Punten pakken doe je op het bord en niet op de klok!

Hoewel z’n teamleden daar toen even anders over dachten, is iedereen ongelooflijk blij met Maarten. Naast dat hij buitengewoon sportief is, behoort hij ook tot de meest belovende Vlaamse talenten! Wrang in dezelfde wedstrijd was het halfje dat Rick Roelofs voor de Toren wist af te snoepen van de succesreeks van Lars Vereggen. Rick speelde zijn laatste teamwedstrijd voor de Toren en is ondertussen opgenomen (evenals zijn zus Iris trouwens) in de D4 gelederen.

De 2e ronde is begonnen, en wat blijkt? Beide E-teams spelen tegen elkaar!
De toekomst van D4 was overduidelijk af te lezen bij de E en F jeugd. Achter Lars (11 jaar) dringen zich alweer nieuwe spelers naar voren. Een voorbeeld daarvan is Joris Gerlagh aan bord 1 van het 1e E-team (op de foto links aan het bord tegen Arthur, deze laatste moest na de 2e ronde weer snel afreizen naar België om daar de Interclub te spelen, over toewijding gesproken!).

Omdat Reijer Gerlagh in Tilburg is komen werken, werden zijn zonen Peter en Joris ‘gestald’ in de talententeams. Peter moest nog wel hard werken om als vierde man in het spoor te blijven van Stefan, Eva en Rein bij C-tjes, maar Joris liet er geen gras over groeien. Met een 100% score gaf hij zijn visitekaartje af, aan bord 4 deed Thomas Demarré hetzelfde, daarmee goed voor het kampioenschap. Het 2e E team moest ESV voor laten gaan maar haalde wel het podium met een 3e plaats.

In het kampioensteam van de F jeugd harkte Nils van de Berg (nog jonger dus) ook al de mogelijke punten bij elkaar en het laatste nieuws is dat een net 8 (!) jarig talent zich heeft gemeld voor de trainingsgroep van Dolf Meijer. Dit kind (binnenkort meer) kan nog maar een half jaar schaken, maar schijnt de oplossingen van de stappenmethode al eerder te zien dan de problemen op het bord staan!

Bij de prijsuitreiking kreeg teamleider Ramon Vereggen van Monique Stam (KNSB) de prijs uitgereikt voor de beste jeugdvereniging van het land!

Jan Sulman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.