Nuvema Talenteam 1 veegt favoriet Utrecht 3!

Borden 2 t/m 4: Stefan Beukema, Frank van der Put en Pieter Reyniers.
Net een week na een overweldigend succes in de Jeugdclubcompetitie stond de eerste ronde van de KNSB competitie al weer op het programma. De thuiswedstrijd in Oosterhout eindigde in wederom een fantastisch resultaat: een 6,5 – 1,5 overwinning op Utrecht 3!

We meenden vooraf aan de wedstrijd tegen titelfavoriet Utrecht 3, na het ‘verlies’ van Nils Nijs, Arno Bomans en Stief Gijssen en Jonas van de Cappellen, verzwakt te zijn. Voor hen in de plaats debuteerden in de hoofdmacht Eva Baekelandt (14j.), Rein Verstraeten (14j.), Dieter de Ridder (15j.) en Naomi Snikkers (15j.). Vanaf het begin af liet dit nieuwe ‘blik talenten’ van D4 zien hun voorgangers te willen laten vergeten.

Eva haalde het eerste punt binnen. ‘Gewoon een pionnetje winnen in het middenspil en dan langzaam uitschuiven’. Het tweede punt kwam van Stefan. Hij versloeg met gemak Armindo Naarden.

Frank kwam een pion achter, maar zijn paard bleek zoveel actiever dan de loper van zijn tegenstander dat er uiteindelijk een vrije a-pion op het bord kwam en na een beetje ‘melken’was ook dit punt binnen. Pieter speelde zeer scherp tegen Marcel van Os, maar struikelde over zijn eigen ambities. Op dat moment was het 3-1.

Rein had tegen Pieter de Groot een plusremise in handen. De Groot echter wilde echter met zijn eigen handen ijzer breken. Rein liet zich door de 150 elopunten meer niet gek maken en won gewoon! Dieter die de hele wedstrijd moeilijk stond, wist zich te bevrijden en een halfje te pakken.

Robin was weer als vanouds. Hij offerde aan bord 1 een pion voor het lopenpaar en veel ruimtevoordeel. Hij bouwde dat voordeel vervolgens uit naar een fraai gewonnen eindspel. Wie overbleef was Naomi. Niemand gaf meer wat om haar stelling tot ze tot truc uit haar hoed haalde. Ze offerde een kwaliteit, kreeg spel en combineerde de vriendelijke Hans van Lent vervolgens van het bord en beëindigde haar partij met een fraai mat!

Bekijk de volledige uitslagen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.