Nuvema Talententeam 5 start in Bergen op Zoom met een gelijkspel

31 oktober is naar Belgische normen een late start van de externe competitie. Alle jonge talenten stonden bijgevolg op scherp om aan de wedstrijd te starten in Bergen op Zoom. Voor Gideon was het ook nog een thuiswedstrijd want hij speelt bij deze club. Naast Gideon hadden we nog enkele debutanten.

Even na 12 uur startten de partijen in een leuke locatie. Als eerste was Iris Verstraeten klaar met een goed opgezette partij. Het eerste punt was binnen. Even later kon Kwinten Van Hauwermeiren een mooi opgezette koningsaanval afronden met winst. 0-2 voor onze talenten.

Een blik op de andere borden leerde ons dat we hier wel eens voor een stunt zouden kunnen zorgen. Maar toen werden enkele onnauwkeurigheden hardhandig afgestraft.

Yordi liet met een pion meer zijn tegenstander een sterke aanval opzetten. Fabio schatte een koningsaanval niet accuraat in. Gideon was wat ongeduldig en wilde graag snel winnen. De stelling open breken kwam slecht uit, maar toch een grote pluim voor durf. Peter Gerlagh speelde zijn Grand-Prix attack met heel veel lef, maar kon het niet redden.

Plots stonden we 4-2 achter. Het was dan wachten op Joris Gerlagh en Arno Sterck om de 2 resterende punten binnen te halen om een gelijkspel te behalen. Ze slaagden hier met verve in. Toch wel een opsteker en we moeten vooral de positieve ingesteldheid van onze spelers benadrukken.

Een dikke proficiat van een fiere teamleider.

Bekijk de partijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.