Nuvema Talententeam 6 redt het niet in Uden

Vermits dit mijn eerste opdracht was als teamleider van het zesde talententeam was ik wel wat zenuwachtig. Ik had op voorhand wat opzoekingswerk verricht en gemerkt dat we tegen een heel sterk team uitkwamen – het is op papier het sterkste team van de reeks.

Er waren heel wat perikelen om alle spelertjes ter plekke te krijgen. Toen we om 1 uur startten, waren we met 4: Arthur kwam van het voetbal en de familie Beukema had nog een hele groep af te zetten in Wijchen.

Maar met een kwartier vertraging waren alle spelers toch aanwezig. Onze tegenstanders waren wel onder de indruk van de gemiddelde leeftijd van ons groepje, maar vonden het een schitterend initiatief.

Het schaken dan: Arthur en Joris speelden een tikkeltje te snel en werden vrij vlug opzij gezet door hun tegenstanders. Tijl speelde een gelijkopgaande partij (tegen een 2000+!) en moest slechts in het toreneindspel een pionnetje afgeven, wat hem uiteindelijk de partij kostte.

Ook Louise speelde een heel degelijke partij, maar ook haar tegenstander wist een paar pionnetjes in te pikken. Toen hij dan ook nog wist binnen te vallen op f7 was het uit.

Jasper speelde een fantastische partij en kwam twee pionnen op voorsprong. Helaas verloor hij wat later een kwaliteit en toen op het einde er ook nog een paard aan moest geloven, was het gedaan.

Thomas speelde een zeer degelijke partij. Hij won een pion en wist deze voorsprong te behouden tot het eindspel, wat voldoende was om de partij te winnen en ons enige punt binnen te halen.

Chris was goed op dreef en speelde een mooie partij zonder echte fouten, maar op het einde bleek de tegenstander toch ietsje te sterk en wist de partij in zijn voordeel te beslechten.

Mathias tenslotte blunderde vrij vroeg een stuk, maar wist toch een mooie aanval op te zetten die zijn tegenstander zwaar deed zuchten. Maar ondanks dat, vond de tegenstander toch de juiste tegenzetten en toen de aanval op niets uitdraaide, was de numerieke meerderheid voldoende voor winst.

Op het eerste gezicht een zware nederlaag, maar de uitslag (7-1) geeft niet weer hoe hard er gevochten is. En ik ben er dan ook heel trots op om teamleider van deze groep te zijn.

Noot van de redactie: op de site van ODI vindt je ook een aantal foto’s

1. Philip van de Wiel – Tijl Ingelaere 1 – 0
2. Wilfred Theunissen – Louise Beukema 1 – 0
3. Berry Bevers – Arthur Ingelaere 1 – 0
4. Emile Böhmer – Joris Geene 1 – 0
5. Roman Rijkers – Jasper Beukema 1 – 0
6. Henk Strik – Thomas Demarré 0 – 1
7. Shakeel Hoosein – Chris Beukema 1 – 0
8. Fazeel Hoosein – Mathias Demarré 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.