Nuvema Talententeam 6 wint van Gardé 3

Vandaag (Noot van de redactie: hier wordt zaterdag 21 november jl. bedoeld) een klinkende overwinning voor het team ! Op papier was deze tegenstander heel wat zwakker dan de vorige en dat bleek ook achter het bord.

Thomas was als eerste klaar; hij kreeg zomaar 3 stukken in de schoot geworpen en kon heel gemakkelijk de partij winnen.

Als tweede was het de beurt aan Maxim. In een gelijkopgaande partij kreeg hij plots de kans een loper te winnen omwille van een gepende verdediger, maar hij zag het niet. Toen hij dan later zelf een stuk wegblunderde, was het verlies een feit: 1 – 1.

Maar dan kwam D4 opzetten. Chris wist in een eindspel met dame en toren via een mooie combinatie mat te forceren: 2 – 1.

Victor kon in het middenspel een paar pionnetjes sprokkelen en wist zeer mooi een kwaliteit te winnen. De toren moest hij wel afstaan om een vooruitmarcherende pion te stoppen, maar de tegenstander kon niets meer beginnen tegen Victor’s eigen opgerukte pionnen: 3 – 1.

De tegenstander van Mathias bracht zijn dame wat vroeg in het spel en dat zal hem nog lang heugen. Mathias bleef ze zo lang aanvallen tot het de tegenstander een stuk kostte. De rest was geschiedenis: 4 – 1.

Dan was het de beurt aan Arthur. Papa kwam me vertellen dat Arthur een stuk ging verliezen. Gelukkig had Arthur het beter gezien dan papa (ja Frederic, dat is ons lot tegenwoordig). Hij werkte zich mooi uit de problemen en wist later zelf een stuk te winnen. Dat moet je tegen Arthur zeker niet doen: 5 – 1.

En dan waren er onze twee eerste borden. In de opening speelde Louise een pion kwijt, maar dat kon haar niet stoppen. In een agressieve partij wist ze op zeer mooie wijze de pion terug te winnen en zelfs nog een tweede te veroveren. In het eindspel leverde haar dat een mooie vrijpion op de koningsvleugel op. Heel lang leek dit voldoende voor winst. Maar de tegenstander wist zich er uit te redden en de partij eindigde in remise: 5 ½ – 1 ½.

Als laatste was Tijl aan de beurt. Zoals altijd had hij een heel degelijke stelling waar hij rustig aan werkte om ze te verbeteren. Effectief leidde dit tot pionwinst. Veel meer heeft Tijl niet nodig en de eindstand stond op het bord: 6 ½ – 1 ½.

Een mooie overwinning voor onze jongste ploeg.

Als laatste wil ik nog een pluim geven aan de kapitein van onze tegenstander, Eric Hoefsmit. Daar dit mijn eerste thuismatch was, had ik mijn adminstratieve taken erg onderschat. Maar ondanks dat hij zelf moest spelen heeft Eric me prachtig uit de nood geholpen. Bedankt!

Groeten,
Jan.

Individuele uitslagen

Nuvema Talententeam D4 6 1188 – Gardé 3 1407 6½ – 1½
1. Tijl Ingelaere 1398 – Willi Ahrens 1522 1 – 0
2. Louise Beukema 1314 – Eric Hoefsmit 1366 ½ – ½
3. Arthur Ingelaere 1098 – Clemens van Goch 1333 1 – 0
4. Thomas Demarré – Anita van Zoest 1 – 0
5. Maxim Ruben Slagter 1240 – Thalia Wolffensperger 0 – 1
6. Mathias Demarré 1068 – Casper van Zoest 1 – 0
7. Chris Beukema 1011 – Peter Daamen 1 – 0
8. Viktor Baekelant – Ingrid Daamen 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.