Prijzen en NK plaatsen

Het Persoonlijk Kampioenschap zit er op voor de D, C, B en A. En de E heeft de eerste speeldag afgerond…

Bij de E staat Yichen na 5 ronden op kop, met een 100% score. Wendy en Felix staan 3e en 4e, met alle twee 3,5 punt. Dat wordt op 3 januari heel spannend, want er zijn 3 NK plaatsen te verdienen! Speciaal was de eerste dag ook wel een beetje: alle E-tjes speelden op live borden, en ze zaten in de grote zaal samen met de A. Dat was best even wennen, zo stil zijn bij het binnen komen en weggaan…Maar ze deden het keurig!

Voor de D, B en C zat het PK er gisteren al op. En er werden prijzen en NK plaatsen binnen gehaald:
12435601_1076800692341993_1869266873_n

In de D werd Yichen (een E speler dus nog!) 2e! Met 7,5 uit 9 haalde hij net zo veel punten als Victor, die 3e werd. Maar omdat Yichen een half (!!) weerstandspuntje meer had werd hij 2e en Victor 3e. Alle twee de jongens mogen naar het NK D! Gefeliciteerd!

In de C werd Jesse 1e met een 100% score. Brabants Kampioen, en een NK plaats in de pocket! Proficiat!

Nog een 100% score, in de B. Luuk won hier het kampioenschap en de NK plaats! Ook Proficiat!

Bij de A werd het een zeer spannende competitie. De spanning bleef er in tot en met de laatste ronde. Sam won zijn laatste partij vlot, en kwam hiermee op 5,5/7. Alexander speelde tegen Erwin deze laatste ronde, en de uitslag zou bepalen wie Brabants Kampioen zou worden. Bij winst van Alexander werd Sam kampioen, bij winst van Erwin pakte hij zelf de titel, bij remise was Sam ook zeker. Hoe dan ook een STB-titelhouder dus.
Alexander verloor, en werd uiteindelijk 5e. Sam en Erwin dus gedeeld 1e, maar op weerstandspunten werd Erwin Brabants Kampioen. Gefeliciteerd!

Wie de NK plaats krijgt is nog niet zeker: die wordt niet op weerstandspunten uitgedeeld. Er komt een barrage in februari om te bepalen wie van de twee jongens de NK plaats krijgt. Spannend nog even dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.