Redelijke start op JCC

Meesterklasse A
Ons eerste A team (A1) gaat dit jaar proberen de vorig jaar behaalde nationale titel te prolongeren. Dat is een forse uitdaging, want er zijn enkele zware concurrenten. Met name Utrecht heeft op papier een heel sterk team.
De start van A1 was in elk geval goed, beide wedstrijden werden in winst omgezet. Opvallend was het sterke debuut van twee debutanten. Siem wist na een lange vechtschaakpartij een openingsfout te repareren tot een verdienstelijke remise. Dat werd gevolgd door een strakke overwinning in de tweede partij. Sourav kwam op het derde bord tot dezelfde score met vergelijkbaar verloop: eerst een moeizame remise en daarna een vlotte overwinning.
Joris begon ook stroef, maar zijn harde werken werd toch beloond met een overwinning en een remise. Op het topbord scoorde Stefan eerst nog een soepel punt, maar ging hij in een tweede (interessante) partij uiteindelijk ten onder in tijdnood.
Bij ons tweede A team (A2) liggen de perspectieven iets anders. Voor A2 lijkt handhaving in de hoogste afdeling een gezonde ambitie. En daar gaat deze relatief jonge ploeg dan ook voor. De eerste speeldag werd helaas tweemaal verloren, maar halverwege de partijen leek er vaak meer in te zitten dan er uitkwam. Dat geeft hoop voor het verdere verloop van de competitie.
De (piep)jonge kopman Daniel kwam nog niet tot scoren, maar dat gaat in het vervolg vast snel veranderen. Datzelfde geldt voor Alexander, die met een beetje meer geluk al een persoonlijk succesje had kunnen boeken. Erwin zette twee degelijke (plus)remises neer op het tweede bord. En Chris debuteerde met een knappe 1,5 uit 2. Vooral zijn mataanval in de tweede partij was een lust voor het oog.

Meesterklasse C
Tja, wat moeten we zeggen van ons C team. Een spannend verslag van de eerste speeldag kunnen we er niet van maken, de tegenstanders kwamen er eigenlijk niet aan te pas. Hoewel Jasper er in de tweede partij nog wel even echt voor moest gaan zitten toen hij zijn voordeel in eerste instantie nog verspeelde. Bij zijn tweede kans sloeg hij wel toe en maakte het op techniek fraai af. Zijn teamgenoten Sjoerd, Thijs en Charlie kwamen nergens in de problemen zorgden samen voor twee overtuigende 4-0 overwinningen.
De kampioensaspiraties werden daarmee nog eens onderstreept. Voornaamste concurrentie zal komen van de teams van KC Chesscool en De Schaakmaat.

Meesterklasse D
Spanning was er juist weer wel voor de D ploeg. Zij moesten de eerste speeldag al 3 wedstrijden spelen en dat waren stuk voor stuk spannende confrontaties. Niet verwonderlijk dat er aan het einde van de dag een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag op het scorebord stonden.
Het zat vooral Constantijn (bord 1) en Laurens (bord 3) niet echt mee. Keurig opgebouwde stellingen werden door een moment van concentratieverlies of ongelukkige keuzes alsnog uit handen gegeven. De 0,5 uit 3 is voor beiden te weinig beloning voor het getoonde goede spel. Yichen (2x winst, 1x verlies aan bord 2) en Louise (1x winst, 2x remise aan bord 4) kwamen allebei tot een knappe 2 uit 3.
In deze klasse spelen Jesse en Janne voor HMC Calder. Zij staan met 4 matchpunten in de subtop.
Waarbij vooral de score van Janne niet onopgemerkt blijft: 3 uit 3!
Victor en Felix komen uit voor De Pionier Helmond. Net als ons D team staan ze ook met 3 matchpunten in de middenmoot.

Wordt vervolg op de tweede speeldag op zaterdag 3 oktober!

Harry Gielen heeft nog veel meer foto’s gemaakt van deze eerste speeldag. Je kan ze HIER bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.