Schoolschaken in Brabant

Zondag 29 maart vonden in Oosterhout de Brabantse schoolschaakkampioenschappen teamschaken voor Basisscholen plaats. In het eerste team van Omnio / ’t Karregat speelden vier STB-ers: Victor, Yichen, Alexander en Felix. Dit team was de grote favoriet voor de Brabantse titel. STB-er Janne schaakte op bord één van het team De Klimboom.
Omnio 1 en De Klimboom begonnen het toernooi sterk met een 4 – 0 overwinning en ook de volgende twee rondes werden gewonnen. Ze troffen elkaar in de vierde ronde. Het werd een spannende strijd met mooie partijen. Op bord één won De Klimboom, maar op de andere borden ging de winst naar Omnio. Hiermee pakte Omnio 1 de koppositie in de stand en stond deze niet meer af door hierna alle overige rondes te winnen.

Ook De Klimboom wist na het treffen met Omnio alle volgende rondes te winnen en legde daarmee beslag op de tweede plaats. Omdat er voor de Nederlandse Kampioenschappen twee plaatsen beschikbaar waren, mogen beide teams door en zullen we ook op het NK basisschoolschaken weer veel STB-leden in actie zien.

Omnio tegen de Klimboom
Omnio tegen de Klimboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.