Sfeerverslag EK in Fermo, dag 1

Eerdere edities van dit verslag:

De eerste toernooidag!

Vanochtend was Lars rond 07.30 uur wakker en niet veel later ik dus ook. Na een heerlijke douche zijn we een mooie strandwandeling gaan maken. Om half negen waren we weer terug in het hotel voor het gezamenlijke ontbijt. Na het ontbijt konden Lars en Mahsa met trainster Petra met de voorbereiding beginnen. Voor zowel Lars als Mahsa was er niets van de tegenstander bekend, dus hebben ze voornamelijk op tactiek getraind.

Van 11.30 tot 12.00 uur lekker gevoetbald op het heuse voetbalcourt bij het hotel. We speelden 6 tegen 6 en Lars wilde graag bij zijn vader in het team spelen. Deze partij hebben we met 8-5 gewonnen en ik kan je zeggen dat een half uur met 32 graden ook wel genoeg was. Het is in ieder geval erg goed voor de conditie en de kilootjes. Na het voetballen een bijna koude douche gepakt en daarna heerlijk geluncht. De eerste tegenstander van Lars was Paolo Drago uit Italie.

Lars mocht met zwart beginnen en dat vond hij erg prettig. In de bomvolle speelzaal uiteindelijk zijn tafeltje gevonden en wat foto’s gemaakt van Lars en zijn tegenstander. Lars heeft voor al zijn tegenstanders een leuk presentje uit Nederland meegenomen. Toen hij dit overhandigde snapte Paolo er niets van. Zijn vader sprak ook geen Engels, dus ik met handen en voeten uitgelegd dat dit een presentje uit Nederland was. Dit werd gelukkig erg gewaardeerd.

1e tegenstander Pablo Drago uit Italie

Om 15.00 uur begonnen de partijen en ben ik volgens de regels nog zo’n 5 minuten in de speelzaal blijven hangen. Daarna bij de andere ouders en trainers gaan zitten en lekker kletsen in afwachting van de spelers die naar buiten zouden komen. Ook nog even internettoegang geregeld bij de toernooiorganisatie, zodat ik ook wat nieuws via de toernooisite kon volgen en wat mails kon lezen.

Rond 17.10 uur kwam er een zeer vrolijke Lars aanhuppelen! Volgens eigen zeggen was zijn partij een makkie. De opening was na analyse met Petra bijna vlekkeloos en heel even had hij een mooie loperlijn geblokkeerd. Buiten deze aandachtpuntjes heeft hij een hele goede partij gespeeld! Altijd fijn om met een overwinning te starten, dat is heel goed voor het zelfvertrouwen.

Natuurlijk als beloning een heerlijk ijsje op en rond 18.30 uur met de bus terug richting hotel. Na het avondeten zijn we direct terug naar de hotelkamer gegaan en is Lars lekker vroeg gaan slapen, om wat uurtjes in te halen van de vermoeiende reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.