Slotdag Jeugdclubcompetitie

Op zaterdag 10 december was de slotdag van de jeugdclubcompetitie. Vanwege de Vlaamse schoolexamens ontbraken er nogal wat spelers. Maar gelukkig hadden we precies genoeg invallers om alle borden te vullen. De zaterdagmorgen werden we opgeschrikt door een verontrustend bericht over Ilja, de moeder van Erwin. Vanwege longembolieën met spoed in het ziekenhuis opgenomen. Toestand was kritiek, maar intussen kunnen we gelukkig melden dat het weer een stukje beter gaat.
Helaas moesten we hierdoor Erwin missen en kwamen we een speler tekort. Dat werd voor de middagpartij opgelost met Daan, die na zijn voetbalwedstrijd alsnog naar Den Bosch kwam.

Meesterklasse A
Ons A1 team had deze dag een tweede plaats te verdedigen. Door het wegvallen van Erwin maakte Charlie zijn debuut. Hij toonde zich een waardig invaller, hij won zijn beide partijen. Met Stefan, Max, Jasper en Charlie won het team beide confrontaties: 3-1 tegen Messemaker en 2,5-1,5 tegen Klim-Op.
Daarmee werd een prachtige zilveren podiumplaats veroverd. Proficiat!

Het A2 team stond voor een lastige opgave. Er moesten punten worden gescoord om degradatie te voorkomen. Tegen Landau was het team, zoals vaker deze competitie, dicht bij de volle winst. Maar dat lukte uiteindelijk net niet. Het werd een gelijkspel dankzij overtuigende overwinningen van Sam en Luuk. Siem en Christiaan kwamen niet tot scoren.
Dus moest er in de laatste ronde nog een matchpunt worden gepakt tegen De Schaakmaat A1. Ook dat leek lang tot de mogelijkheden te horen, maar uiteindelijk lukte dat nét niet. Door de 1,5-2,5 nederlaag kwam het team slechts een half bordpuntje te kort voor lijfsbehoud. Er is enorm gestreden, maar het liep dit jaar erg ongelukkig voor dit team. Volgend jaar beter.

Meesterklasse C
Het C team moest het in de ochtendpartij tegen Leiderdorp met 3 man doen. Charlie was immers doorgeschoven naar A1. Toen Ilja al snel verloor zag het er niet goed uit voor de ploeg, maar Daria en Sterre wisten er met hun overwinningen alsnog een gelijkspel uit te slepen.
De laatste ronde werd het team gekoppeld aan koploper De Waagtoren dat voor de titel speelde. Een pittige tegenstander dus. Ilja herstelde zich met een overwinning. Daria hield haar partij op remise. Maar daar bleef het bij, een nipte nederlaag dus. Het C team eindigt zo op de 10e plaats.

Meesterklasse D
Het kampioenschap van het D1 team hebben we in een eerder bericht al breed uitgemeten.
Maar in de schaduw hiervan deed het D2 team het ook prima. Na een kleine nederlaag tegen Klim-Op D2 werd de competitie sterk afgesloten met klinkende overwinningen op KC Chesscool (3-1) en Landau (3,5-0,5). Het bracht ze op een fraaie 8e plaats in de eindstand.
Wendy speelde heel sterk aan het eerste bord en scoorde 2,5 punt. Simon leek de eerste twee ronden met zijn hoofd meer bij zijn kwijtgeraakte jas. Toen die jas was teruggevonden kwam ook direct zijn eerste score. Elias had een topdag met een 100% score. En ook Kevin deed het prima met 2 op 3.

Voor de cijferfreaks zijn alle resultaten nog eens na te lezen op de website van de KNSB.
Een fotoserie van de slotdag is hier te vinden.

Alle basisspelers, invallers en teamleiders bedankt voor hun inzet!
Alle ouders bedankt voor het vervoer en de (morele) ondersteuning!
We kijken alweer uit naar volgend jaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.