STB A2 koploper in JCC

Op de site van de schaakbond lezen we:
In de KNSB-Jeugdclubcompetitie heeft STB A2 haar koppositie behouden en zelfs een stukje uitgebreid. Ze versloegen Sliedrecht A1 (4-0) en KC Chesscool A1 (2,5-1,5), terwijl de concurrenten Oud Zuylen Utrecht A1 en HMC Calder A1 punten tegen elkaar​ verspeelden.

STB A2
Charlie ontbrak deze derde speeldag vanwege een trainingsweekend voor de wiskundeolympiade. Daniel was zijn vervanger.
De wedstrijd tegen Sliedrecht werd nooit echt spannend. Op alle borden kregen we een overwicht en dat resulteerde in een regelmatige 4-0 overwinning. Tegen Chesscool zat er meer spanning in het duel. Maar ook hier zorgden Jasper en Luuk voor een 2-0 voorsprong. Daniel kon vervolgens het beslissende halfje binnen brengen. Sjoerd was intussen in een verloren toreneindspel terechtgekomen.

STB A1
Onze eerste ploeg begon de dag ook goed met een eclatante 4-0 overwinning op Landau Axel. Invaller Constantijn ging in de opening wat slordig om met zijn pionnen, maar in de cruciale fase van de partij was hij tactisch wél bij de les. Even later mochten ook Erwin en Alexander de felicitaties in ontvangst nemen. Alik had de langste partij. Hij voerde de druk langzaam maar zeker op tot zijn tegenstander bezweek.
De middagpartij werd het team gekoppeld aan het sterke HMC. Dat speelde helaas maar met 3 man. Ze lieten het eerste bord leeg, maar op de andere borden had HMC een groot ratingoverwicht. Té groot, zou blijken. Hoewel Constantijn zeker ergens winstkansen heeft gehad. Het werd uiteindelijk een 1-3 nederlaag.

Finaledag op 9 december
STB A2 kan de champagne vast koud zetten. Tijdens de finaledag op 9 december volstaat één overwinning om zeker te zijn van het kampioenschap. STB A1 kan als het een beetje meezit ook het podium nog halen, maar dan zullen ze beide wedstrijden in winst om moeten zetten.
Ook ons D team komt dan weer in actie. Ook zij doen nog volop mee in de strijd om het podium.

Alle uitslagen en standen zijn te vinden op de website van de KNSB via deze link.

(De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door René Olthof.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.