STB D1 Nederlands kampioen!

Het STB D1 team is vorig weekend, na een spannende finale, kampioen geworden in de Meesterklasse D!

Daniel, Constantijn, Joppe en Igor begonnen de slotdag tegen koploper De Toren Arnhem. Het werd een zenuwslopende wedstrijd. Igor scoorde het eerste punt, waarna Constantijn de stand onbedoeld weer gelijk trok. Bij Joppe en Daniel werden de partijen beslist in de tijdnood. Joppe kwam onder druk van de klok niet verder dan remise. Daniel had lange tijd een moeilijk stelling, maar in de laatste fase kantelde de partij alsnog in zijn voordeel. Een zwaar bevochten 2,5-1,5 overwinning dus.

Op dat moment stond het team samen met Klim-Op bovenaan. Met slechts een half bordpuntje onderling verschil.
De achtste ronde, tegen de tweede ploeg van Klim-Op, werd overtuigend gewonnen. Igor struikelde nog wel over zijn eigen stukken, maar zijn ploeggenoten brachten gedecideerd een 3-1 overwinning op het scorebord.
Concurrent Klim-Op kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Daardoor hadden onze jongens bij het ingaan van de laatste ronde alles in eigen hand. Een overwinning zou de titel brengen…

Het begin van de kampioenswedstrijd van STB D1 (foto website KNSB)
Het begin van de kampioenswedstrijd van STB D1 (foto website KNSB)

De slotwedstrijd tegen VAS Amsterdam D2 leek gelukkig al snel onder controle. Igor zorgde voor een vlotte 1-0 voorsprong. Constantijn volgde dat goede voorbeeld en tikte de 2-0 binnen. Waarop Daniel direct een remiseaanbod plaatste aan het eerste bord. Dat werd geaccepteerd en daarmee was het kampioenschap een feit! Een dikke proficiat voor de hele ploeg. Een prachtige teamprestatie onder leiding van topcoach Fons!

Een kort verslag en alle cijfers zijn terug te vinden op deze website van de KNSB.
Een fotoreportage van de slotdag is hier te vinden.

Een verslag van de andere STB teams volgt spoedig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.