Tata Tienkamp op de helft

tataspandoek
Zoals beloofd een berichtje over de STB-ers die aan de tienkamp bezig zijn.

Vandaag zijn de tienkampers alweer aan ronde 5 bezig.

In groep 7 spelen twee STB-ers. Janne doet mee in groep 7A, Constantijn in groep 7D. Constantijn draait lekker mee in zijn groep, staat intussen op 3/4 en daarmee op een gedeelde 1e plaats. Bij Janne ziet de lijst er raadselachtig uit… Achter twee partijen staat een 1 met een sterretje, en het ziet er uit alsof er niet gespeeld is. We weten er het fijne niet van, maar op dit moment staat Janne op 1/4 en daarmee gedeeld 7e. In groep 7 is het telkens spannend vooraf: zit je net wel of net niet in de grote zaal?! Janne heeft geluk, zij zit op het balkon. Constantijn zit net niet in de grote zaal, maar wel heerlijk rustig in een klein zaaltje in de Moriaan.

In groep 4 vinden we Siem. Siem kent in groep 4G een superstart met 4/4! Ergens online kwamen we al een verhaal tegen. Iemand heeft Siem voor aanvang van ronde vier gevraagd wat zijn score was. Waarop Siem bescheiden verteld dat hij nu 3/3 heeft. Waarop zijn tegenstander zonder humor gezegd schijnt te hebben dat dat na deze ronde wel anders zal zijn! Dat klopt, Siem staat niet meer 3/3, maar komt op 4/4! Goed bezig Siem! Hou vol!

Dan naar groep 3C, waar voor de verandering voorzitter Henk Jan zelf ook weer eens meespeelt. Tot nu toe staat de teller op 2/4, en een abonnement op het uitdoen van het licht in de zaal…

Jasper speelt in groep 2Z, waarin meer dan 10 mensen zitten. Er wordt daarom Zwitsers gespeeld. Helaas voor Jasper begon hij met een vrije ronde, omdat er iemand niet was waarvan de organisatie dacht dat ie er wel was. Op dit moment staat Jasper op 2/4, op een gedeelde 4e plaats.

Dan een sprongetje naar de TOP tienkamp, waarin Stefan meedoet. Na 4 ronden staat Stefan op een gedeelde 2e plaats, met 2,5/4. Detail: de vrouw van Anish Giri speelt ook in deze groep. Woensdag mag Stefan tegen haar spelen.

En dan speelt ook Anne natuurlijk nog. Niet in de tienkampen, maar bij de Challengers groep. Anne kende een stroeve start, maar heeft inmiddels 2 partijen op rij gewonnen. Eén van deze overwinningen was wel meteen tegen de hoogste in rating in deze groep, de Duitse grootmeester Nisipeanu…

Om het toernooi op de voet te volgen kan je HIER terecht. Het duurt nog tot en met zondag.

DSC_3102

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.