Tata was weer top!

De 80e editie van het Tata Steel Chess Tournament werd gisteren afgesloten met een barrage tussen de toppers Giri en Carlsen. Met wereldkampioen Carlsen kreeg het toernooi een waardige winnaar. Hoewel velen eigenlijk Giri als de morele winnaar zien. Hoe dan ook, deze editie was wederom een groot succes. Dat was mede te merken aan de enorme publieke belangstelling.

In de schaduw van de grootmeesters was ook STB weer talrijk aanwezig in de amateur events. Met prachtige resultaten…

Tata weekend
Tijdens het eerste weekend logeerden we weer met een grote groep kinderen, ouders en begeleiders in de Banjaert. Een traditie die we nog jarenlang hopen voort te zetten. Liefst 21 STB’ers streden in de weekendvierkampen om de groepswinst. Daarin slaagden Jasper, Daniel, Luuk, Sjoerd, Christiaan, Constantijn, Daan, Lies en Wendy. Gefeliciteerd allemaal! Alle STB resultaten staan in bijgaand overzicht op een rij.

Tata tienkamp
Ook bij de Tata tienkampen waren we vertegenwoordigd. Siem speelde in groep 1A en haalde conform ratingverwachting een degelijke 4 uit 9. Erwin draaide in groep 2F lekker mee, scoorde 3 uit 8 en hield daar een klein ratingplusje aan over.
De trainers Stefan Kuipers en Stefan Beukema mochten uitkomen in de TOP-groep. Voor Stefan K werd dat een groot succes. Hij werd eerste met 6,5/9 en mag nu volgend jaar zijn geluk beproeven tussen de grootmeesters in de Challengers groep. Een dikke proficiat!
Stefan B bivakkeerde steeds in de sub-top en boekte met 5/9 een bescheiden ratingwinst.

IM Stefan Kuipers – IM Stefan Beukema (foto door Herman Grooten)

Voor meer informatie verwijzen we naar de Tata Steel Chess website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.