TOP trainingsweekend

Van 13 t/m 15 oktober organiseerden we ons jaarlijkse STB trainingsweekend.
We vonden een nieuwe locatie in het Park van Brasschaat. Hieronder een kort verslag.

Vrijdag
Rond 18 uur waren de meeste deelnemers aanwezig. Voor het grootste deel bekende STB gezichten. Maar ook enkele nieuwkomers, zoals Wout, Casimir en Hoara. Na het verkennen van het verblijf en het opmaken van de bedden stond er een kop soep met lekkere broodjes klaar voor iedereen.
Toen ook de laatkomers waren gearriveerd begon het avondprogramma.

Erwin en Stefan B organiseerden een vijfrondig schaakvariantentoernooi. Er werd gespeeld in tweetallen. En elke ronde was er een andere spelvorm.
De koppels Bas-Wendy en Thijs-Hoara eindigden op een gedeelde eerste plaats met 3,5/5.
Na afloop werd er met de hele groep nog een avondwandeling gemaakt door het park van Brasschaat. Daarbij maakte het kunstwerk “door het oog de boom niet meer zien” veel indruk op de jongedames in het gezelschap. Vooral Elise zat er vol van.

“Oog in boom”

Zaterdag
Tijdens het ontbijt op zaterdagmorgen ontdekten we dat een aantal schakers lijden aan een ernstige vorm van ontbijtkoekverslaving. Maar wees gerust Thijs, Matthias en Michiel, we noemen in dit geval geen namen. Na het ontbijt werden de leslokalen in orde gebracht door de sjouwploeg bestaande uit Bas, Viktor en Kobus.

Daarna begon het serieuze werk. De hoofdtrainers Roel, Stefan K en Anne arriveerden rond 10 uur en verzorgden de schaaktraining.
Het niveau van de lessen was hoog. En zelfs in de pauzes werden de deelnemers nog overspoeld met nuttige schaaktips als “Chris, je moet meer appels eten, dat is goed voor je schaakrating!”

In de middagpauze genoten de deelnemers van heerlijke cup-cakes, gemaakt door de moeder van Joppe. Sandra bedankt!
Voor het avondeten had chef-kok Ilja (met assistentie van vlaflipdeskundige Alexander) de klassieke “Tata-pasta” bereid. Een voltreffer, alles ging op!

Het avondprogramma. Stefan B bedacht een nieuwe variant op condichess: CondiChessTafette by night. Dat werd een groot succes. Op het grasveld van het centrale plein werd een estafette parcours uitgezet. De tafels met schaakborden werden in het lantaarnpaallicht gezet. De derde tafel stond er tussenin en werd verlicht door de GSM van Anne. De teams werden verdeeld in drietallen. Na het spelen van een zet rende de speler naar een teamgenoot, tikte die aan, die rende naar de volgende teamgenoot, tikte die aan, waarna de derde teamgenoot snel weer naar de tafel rende om daar de klok in te drukken. Op dat moment mocht de tegenstander een zet doen en daarna diezelfde estafetteronde inzetten.
Het laatste spel werd een finale met twee grote ploegen: de oudste tegen de jongste kinderen. Het eindigde na een spannende strijd in een keurige remise!
Een uitgebreid fotoverslag is te vinden via deze link.

CondiChessTafette

Zondag
Zondagmorgen. Opnieuw hielp de jongste groep (met o.a. Joppe, Elias en Constantijn) flink met het klaarzetten van het ontbijt. Ook de schaakhonger bleek nog niet gestild. Vooral de groep van Anne (met o.a. Clara, Lies, Kevin en Ruben) was niet te houden. Ze waren teleurgesteld dat de les “pas” om 10 uur zou starten. Anne werd overgehaald om de training een half uur eerder te beginnen.

Na een korte onderbreking voor de groepsfoto werd het laatste lesblok ingezet.
En tussen 12 en 13 uur keerden alle deelnemers moe maar voldaan weer huiswaarts.

Iedereen bedankt voor de inzet, het enthousiasme, de mandarijnen en alle hulp. Mede dankzij jullie werd het een TOPweekend!

Groepsfoto STB trainingsweekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.