Wachtebeke Winter Round Robin

Een nieuw initiatief in de Belgische schaakwereld. In Wachtebeke werd in de krokusvakantie een toernooi georganiseerd waarbij alle deelnemers werden ingedeeld in tienkampen. Op speelsterkte. De 9 ronden werden afgewerkt in 6 speeldagen.

De hoogste groep was een IM-groep. Hier konden normen worden verdiend.
Voor Max een mooie kans om zijn eerste IM-norm te scoren. Die kans greep hij met beide handen aan. Hij had een bliksemstart met 3,5 uit 4. Daarna schakelde Max naar een meer solide opzet. Met succes, hij behaalde 5 remises op rij. Dat was precies voldoende om de “target score” van 6 punten te halen. De eerste norm is binnen! Proficiat!
Max eindigde met zijn score op een derde plaats in de eindstand, achter de IM’s Hautot en Admiraal.

Max: IM-norm!
Max: IM-norm!

In de B-groep liefst 3 STB’ers: Jasper, Daniel en Thijs.
Thijs scoorde een paar knappe remises en kwam tot 2,5 punt. Daniel eindigde met een fraaie 5,5 uit 9 op een gedeelde derde plaats. Op scheidingspunten werd hij verwezen naar de vierde plek.
Jasper nestelde zich halverwege het toernooi op kop. Die koppositie werd niet meer afgestaan. In punten (6,5) moest hij de eerste plaats nog delen, maar op SB punten won hij de groep. En verdiende zo een ticket voor de IM-groep van volgend jaar!

Jasper: winnaar groep B
Jasper: winnaar groep B

In groep C werd o.a. gestreden door Iris en Daria.
Daria was met een “wildcard” toegelaten tot deze groep. Ze liet zien dat ze prima mee kon op dit niveau en kwam met 5 uit 9 slechts een halfje tekort voor het podium.
Iris haalde dat podium wel. Haar 5,5 uit 9 was goed voor een fraaie (gedeelde) tweede plaats.

Iris: tweede in groep C
Iris: tweede in groep C

Groep D had 3 STB’ers op de lijst: Constantijn, Ramin en Igor.
Igor verzamelde 3 punten, dat zal ongeveer conform de ratingverwachting zijn.
Ramin speelde degelijk en was moeilijk te verslaan. Hij eindigde op 50%. Met iets meer daadkracht had er op enkele momenten wellicht nog wel iets meer in gezeten.
Constantijn draaide lekker mee bovenin de groep en eindigde met twee anderen op een gedeelde eerste plaats met 6,5 uit 9. De scheidingspunten waren nipt in zijn nadeel, dus hij ontving de derde prijs.

Constantijn: gedeeld 1e in groep D
Constantijn: gedeeld 1e in groep D

Meer details zijn terug te vinden op de WWRR toernooisite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.