Yichen Kampioen!

De tweede dag in Waalwijk, bij de NK E was een spannende.

Om te beginnen Wendy. Wendy kwam na de eerste dag op 4/5, Maar de tweede dag ging het net iets minder lekker. Ronde 6 en 7 verloor Wendy, daarna volgden twee remises. Met 5/9 eindigt Wendy op de 8ste plaats. Opvallendste uitslag is toch echt de overwinning op de uiteindelijke winnares: als enige wist Wendy haar een vol punt af te snoepen.

Felix begon de eerste twee partijen van dag 2 met precies dezelfde uitslagen als de eerste twee ronden op dag 1: remise en verlies. Daarna volgde een winstpartij, en tot slot werd er een remise aan het lijstje toegevoegd. Felix komt zo op 5,5 punten en een 12e plaats. Uit de twee partijen tegen de op papier sterkste tegenstanders (ronde 4 en ronde 9) haalt hij 1,5 punt: winst in ronde 4, remise in ronde 9.

En Yichen…Met een 100% score na dag 1 is het spannend of hij dit op dag twee kan volhouden. De zesde ronde wint Yichen. En dan volgt de partij tegen oud STB-er en titelfavoriet Alexander. Het wordt een remise. Yichen staat daarna op 6,5 punt, een vol punt voor op de twee nr’s 2.
In ronde 8 wint Alexander, en speelt Yichen tegen de andere nr. 2. Dit wordt remise. Een half puntje verschil dus nog met het ingaan van de laatste ronde… In de slotronde wint Alexander weer, maar Yichen geeft zijn voorsprong niet meer uit handen: Ook hij wint zijn partij, en wordt daarmee Nederlands Kampioen!

foto gemaakt door Tu Tran
foto gemaakt door Tu Tran

Voor meer foto’s klik je HIER (fotoalbum van Tu Tran)
En via DEZE link kom je op de pagina met het verslag en meer foto’s op de toernooisite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.